Συνταγή : Ηλίας Δεμιρτζόγλου.
Μερίδες : για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 5΄, μαγείρεμα 15΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 8 αβγά
- 2 λουκάνικα πικάντικα ψιλοκομμένα
- 1 φλιτζάνι χαλούμι τριμμένο
- 2/3 φλιτζανιού γάλα εβαπορέ ή κρέμα γάλακτος
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 20 γρ. βούτυρο
- αλάτι, πιπέρι
Eκτέλεση
- Τσιγαρίζουμε το λουκάνικο στο ελαιόλαδο για 3-4 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει και το μεταφέρουμε σε πιάτο με χαρτί κουζίνας. Χτυπάμε καλά σε μπολ τα αβγά με το γάλα ή την κρέμα, το χαλούμι, τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι. Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε το μείγμα των αβγών.
- Αφήνουμε να ψηθεί για 4-5 λεπτά και μετά βάζουμε τα λουκάνικα. Αφήνουμε την ομελέτα να ψηθεί για 3-4 λεπτά ακόμα, τη διπλώνουμε και σερβίρουμε.
Πηγή - cookbook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου