ΜΕΝΟΥ

Pages

Ομελέτα με χαλούμι και λουκάνικο


Μία πικάντική ομελέτα στο τραπέζι σας.












Συνταγή : Ηλίας Δεμιρτζόγλου.
Μερίδες : για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 5΄, μαγείρεμα 15΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.

Υλικά
  • 8 αβγά
  • 2 λουκάνικα πικάντικα ψιλοκομμένα
  • 1 φλιτζάνι χαλούμι τριμμένο
  • 2/3 φλιτζανιού γάλα εβαπορέ ή κρέμα γάλακτος
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 20 γρ. βούτυρο
  • αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση
  • Τσιγαρίζουμε το λουκάνικο στο ελαιόλαδο για 3-4 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει και το μεταφέρουμε σε πιάτο με χαρτί κουζίνας. Χτυπάμε καλά σε μπολ τα αβγά με το γάλα ή την κρέμα, το χαλούμι, τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι. Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε το μείγμα των αβγών. 
  • Αφήνουμε να ψηθεί για 4-5 λεπτά και μετά βάζουμε τα λουκάνικα. Αφήνουμε την ομελέτα να ψηθεί για 3-4 λεπτά ακόμα, τη διπλώνουμε και σερβίρουμε.

Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου