Συνταγή : Κώστας Τσίγκας.
Μερίδες : για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 15΄, αναμονή 2 ώρες, μαγείρεμα 10΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 400 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
- 400 γρ. κιμά χοιρινό
- 200 γρ. λουκάνικο χωριάτικο
- 1 αβγό ελαφρώς χτυπημένο
- 2 φέτες ψωμί του τοστ (χωρίς κόρα) βρεγμένες με γάλα
- 30 γρ. βούτυρο παγωμένο σε πολύ μικρούς κύβους
- 1 κρεμμύδι καθαρισμένο κομμένο στα 4
- 1 μαραθόριζα καθαρισμένη κομμένη στα 4
- ½ πορτοκάλι (το ξύσμα του)
- ½ κουτ. γλυκού κύμινο τριμμένο
- ½ κουτ. γλυκού μαραθόσπορο τριμμένο
Eκτέλεση
- Aφαιρούμε με μαχαίρι το περίβλημα από το λουκάνικο και το ψιλοκόβουμε. Bάζουμε τη μαραθόριζα και το κρεμμύδι στο μίξερ και τα κόβουμε σχεδόν μέχρι να πολτοποιηθούν.
- Mεταφέρουμε το μείγμα σε μπολ και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και το λουκάνικο. Aνακατεύουμε καλά με το χέρι και μεταφέρουμε το μείγμα σκεπασμένο στο ψυγείο για 2 ώρες περίπου.
- Ψήνουμε για 4 λεπτά περίπου από κάθε πλευρά. Σερβίρουμε με ψητές κόκκινες πιπεριές.
Πηγή - cookbook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου