«Χωριάτικη» πίτσα που μοσχοβολά ελληνική εξοχή.
Συνταγή : Νένα Ισμυρνόγλου.
Μερίδες : για μία πίτσα διαμέτρου 38εκ.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 15΄ (χωρίς το ζυμάρι), Ψήσιμο περίπου 15΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 1 λεπτή ζύμη για πίτσα (βλ. βασική συνταγή εδώ) ή έτοιμη νωπή ζύμη για πίτσα του εμπορίου
- 150 - 200 ml σάλτσα ντομάτας (βλ. βασική συνταγή εδώ)
- 120 γρ. φέτα της αρεσκείας μας, σε κυβάκια
- 120 γρ. κασέρι της αρεσκείας μας, τριμμένο
- 1 μέτρια ντομάτα, χωρίς σπόρια, κομμένη σε κυβάκια
- 1 μικρό ξερό κρεμμύδι, σε ψιλά καρέ
- 1 μικρή πιπεριά κέρατο, κομμένη σε λεπτές ροδέλες
- 1 κουτ. σούπας ρίγανη, ξερή, κοπανισμένη
- 10 μαύρες ελιές της αρεσκείας μας, χωρίς κουκούτσι, χοντροκομμένες
- 1 κουτ. σούπας καλαμποκάλευρο
- 40 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε ένα μέτριο μπολ βάζουμε τη φρέσκια ντομάτα, την πιπεριά, το κρεμμύδι, το ελαιόλαδο, τη ρίγανη, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220° C (προτιμότερο στη λειτουργία του αέρα) και πασπαλίζουμε ένα ταψί (ειδικό για πίτσα ή τη λαμαρίνα του φούρνου) με το καλαμποκάλευρο. Ανοίγουμε το ζυμάρι σε διάμετρο περίπου 38 εκ. και το απλώνουμε στο ταψί. Απλώνουμε τη σάλτσα ντομάτας πάνω στη ζύμη, σκορπίζουμε το κασέρι, το μείγμα φρέσκιας ντομάτας και από πάνω τη φέτα και τις ελιές.
- Ψήνουμε στη χαμηλότερη θέση του φούρνου για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσει η ζύμη και από κάτω. Ελέγχουμε ανασηκώνοντας προσεκτικά μια άκρη της. Κόβουμε ακτινωτά σε 8 κομμάτια και σερβίρουμε.
Πηγή - γαστρονόμος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου