Μια πλούσια σαλάτα που γίνεται και με το ψητό ή βραστό κοτόπουλο που έχει περισσέψει από την προηγούμενη.
Υλικά
Εκτέλεση
Πηγή - γαστρονόμος
Συνταγή : γαστρονόμος
Μερίδες : για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 250 γρ. πράσινες σαλάτες εποχής (μαρούλι, πράσινη σαλάτα σγουρή, άισμπεργκ κ.ά.), χοντροκομμένες
- 1 μικρό αγγούρι, κατά προτίμηση βιολογικό, κομμένο σε ροδέλες
- 5 -6 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
- 1 φλιτζ. τσαγιού φύλλα πλατύφυλλου βασιλικού
- 150 γρ. φέτα, σε κύβους
- 2 φιλέτα κοτόπουλου
- 1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή, τριμμένη
- 150 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις «παραδοσιακό»
- χυμός από 1 λεμόνι
- 1 κουτ. σούπας μουστάρδα πικάντικη
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
- Αλείφουμε τα φιλέτα κοτόπουλου με 1 κουτ. σούπας από το ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και τα ψήνουμε είτε στην τοστιέρα είτε στο γκριλ του φούρνου για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να ψηθούν καλά μέσα αλλά να μην στεγνώσουν. Τα βγάζουμε από το φούρνο, τα κόβουμε σε μέτρια κομμάτια και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Βάζουμε σε ένα βαθύ μπολ τις πράσινες σαλάτες, το αγγούρι, τα ντοματίνια, το κρεμμύδι, τον βασιλικό και το κοτόπουλο και ανακατεύουμε απαλά. Σε ένα μικρό βάζο με καπάκι ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα, τη ρίγανη και αλατοπίπερο, κλείνουμε με το καπάκι και χτυπάμε καλά να γίνει μια λεία σάλτσα.
- Περιχύνουμε τη σαλάτα, προσθέτουμε τη φέτα, ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε.
Πηγή - γαστρονόμος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου