Συνταγή : Δημήτρης Παμπόρης.
Μερίδες : ??
Απαιτούμενος Χρόνος : ??
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.
Υλικά
Για τη σαλάτα
- 150 γρ. πατάτες baby βρασμένες
- 2 κολοκυθάκια βρασμένα
- 2 μελιτζάνες
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 1 πιπεριά κόκκινη
- 1 πιπεριά πράσινη
- ½ ματσ. μυρώνια
- ½ ματσ. μαϊντανό
- αλάτι - πιπέρι
Για τη βινεγκρέτ ντομάτας
- 1 ώριμη ντομάτα
- 30 γρ. πελτέ ντομάτας
- 300 ml ελαιόλαδο
- 100 ml μηλόξυδο
- ¼ κ.γ ζάχαρη
- 1 κ.σ. μουστάρδα με μέλι kalamata Papadimitriou
- αλάτι - πιπέρι
Για το σκουμπρί
- 500 γρ. φρέσκο σκουμπρί
- 30 γρ. αλάτι
- 15 γρ. ζάχαρη
- 2 κ.σ ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Για την βινεγκρέτ ντομάτας
- Βάζουμε στο μούλτι τον πελτέ ντομάτας, την φρέσκια ντομάτα, το μηλόξυδο, τη ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι, το ελαιόλαδο και χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούν τα υλικά. Στο τέλος προσθέτουμε την μουστάρδα με μέλι και συνεχίζουμε να χτυπάμε, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Για το σκουμπρί
- Φιλετάρουμε το σκουμπρί, το αλατίζουμε, ρίχνουμε τη ζάχαρη και αφήνουμε το ψάρι να μαριναριστεί για λίγα λεπτά. Ξεπλένουμε το σκουμπρί με νερό και το στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί.
- Στη συνέχεια το τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο από την πλευρά της πέτσας και ρίχνουμε λίγη βινεγκρέτ.
Για τη σαλάτα
- Κόβουμε τις μελιτζάνες σε κύβους. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο, ανακατεύουμε, τις βάζουμε σε ένα αντικολλητικό ταψί και τις ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς, για 10 λεπτά.
- Κόβουμε και βάζουμε σε ένα μπολ τις βρασμένες πατάτες, το βρασμένο κολοκυθάκι χωρίς τα σπόρια, την κόκκινη πιπεριά, την πράσινη πιπεριά, το κρεμμύδι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τις ψητές μελιτζάνες, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, τα μυρώνια και τον μαϊντανό ψιλοκομμένο. Περιχύνουμε με λίγη βινεγκρέτ ντομάτας και ανακατεύουμε.
- Σερβίρουμε τη σαλάτα μπριάμ με το μαρινάτο σκουμπρί, γαρνίρουμε με μυρώνια και ραντίζουμε με ωμό ελαιόλαδο.
Πηγή - Chef στον Αέρα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου