Συνταγή : γαστρονόμος.
Μερίδες : για 6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 10΄, μαγείρεμα 13΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 1½ κιλό συκώτι αρνίσιο, σε κομμάτια των 3 - 4 εκ.
- 2 ξερά κρεμμύδια, σε ψιλά καρέ
- 70 ml κρασί ξηρό, λευκό
- 1½ μάτσο μάραθος, ψιλοκομμένος, χωρίς τα χοντρά κοτσάνια
- 150 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το συκώτι μαζί με το κρεμμύδι για περίπου 3 - 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτουμε το μάραθο και αλατοπίπερο και σοτάρουμε για άλλα 2 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να λαδωθούν καλά. Ρίχνουμε το κρασί, αφήνουμε 2 - 3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνουμε 50 ml νερό. Μαγειρεύουμε για άλλα 3 - 4 λεπτά, μέχρι να γίνει το συκώτι και να εξατμιστούν τα υγρά.
Στο ποτήρι μας
- Μια κόκκινη διεθνή ποικιλία από τους αμπελώνες των Χανίων, Syrah, Mourvedre.
Πηγή - γαστρονόμος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου