ΜΕΝΟΥ

Pages

Συκώτι τηγανιά (για μεζέ)



Φτιάξτε μία απλή αλλά γευστικότατη τηγανιά για το ουζάκι σας.








Συνταγή : γαστρονόμος.
Μερίδες : για 6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 10΄, μαγείρεμα 13΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 1½ κιλό συκώτι αρνίσιο, σε κομμάτια των 3 - 4 εκ.
  • 2 ξερά κρεμμύδια, σε ψιλά καρέ
  • 70 ml κρασί ξηρό, λευκό
  • 1½ μάτσο μάραθος, ψιλοκομμένος, χωρίς τα χοντρά κοτσάνια
  • 150 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
  • Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το συκώτι μαζί με το κρεμμύδι για περίπου 3 - 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτουμε το μάραθο και αλατοπίπερο και σοτάρουμε για άλλα 2 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να λαδωθούν καλά. Ρίχνουμε το κρασί, αφήνουμε 2 - 3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνουμε 50 ml νερό. Μαγειρεύουμε για άλλα 3 - 4 λεπτά, μέχρι να γίνει το συκώτι και να εξατμιστούν τα υγρά.

Στο ποτήρι μας
  • Μια κόκκινη διεθνή ποικιλία από τους αμπελώνες των Χανίων, Syrah, Mourvedre.

Πηγή - γαστρονόμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου