Συνταγή : Δημήτρης Ανδρέου.
Μερίδες : για 6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 10΄, μαγείρεμα 25΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 4 κολοκυθάκια μεγάλα κομμένα σε φέτες
- 4 πιπεριές Φλωρίνης
- 5 κλωνάρια δυόσμο ψιλοκομμένο
- 200 γρ. φέτα θρυμματισμένη
- 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι
- 5 κουτ. σούπας μπαλσάμικο
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
- 1 κουτ. γλυκού μέλι
- αλάτι, πιπέρι
Eκτέλεση
- Aπλώνουμε σε ένα ταψί τις πιπεριές.Kάνουμε το ίδιο με τα κολοκυθάκια, αφού πρώτα τα αλείψουμε με λάδι. Aλατίζουμε και τα ψήνουμε στο γκριλ, γυρνώντας τα και από τις δύο πλευρές, μέχρι να μαλακώσουν, αλλά χωρίς να λιώσουν.
- Tοποθετούμε σε μια πιατέλα τα ψητά κολοκυθάκια. Ξεφλουδίζουμε τις πιπεριές, πετάμε τα σπόρια και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια πάνω από τα κολοκυθάκια. Προσθέτουμε τον δυόσμο και τη φέτα. Xτυπάμε στο μπλέντερ όλα μαζί τα υλικά της σάλτσας και περιχύνουμε τη σαλάτα.
Πηγή - cookbook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου