Συνταγή : Ανδρέας Λάγός.
Μερίδες : για 2 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος :
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 3 κ.σ ελαιόλαδο
- 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
- 1 μικρή κόκκινη καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
- 2 σκελ. σκόρδο κομμένες σε φέτες
- 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
- 4-6 αυγά
- ¼ κ.γ.κύμινο σε σκόνη ή μείγμα μπαχαρικών
- ½ κ.γ.ζάχαρη
- αλάτι - πιπέρι
Για το σερβίρισμα
- 4 χωριάτικα λουκάνικα Ifantis
- Φύλλα μαιντανού
- φρυγανισμένο ψωμί
Εκτέλεση
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι, σωτάρουμε τα λουκάνικα και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σωτάρουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαραθεί ελαφρώς.
- Ρίχνουμε τα υπόλοιπα λαχανικά και συνεχίζουμε το σωτάρισμα για λίγα λεπτά ακόμα, μέχρι να μαραθούν.
- Προσθέτουμε τη ντομάτα, αλάτι, πιπέρι, τη ζάχαρη , το κύμινο, χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν, για 5 περίπου λεπτά.
- Κάνουμε 4 λακκούβες με μια ξύλινη κουτάλα ανάμεσα στα λαχανικά στο τηγάνι και σπάμε τα αβγά ένα σε κάθε λακκούβα. Προσθέτουμε τα λουκάνικα, κλείνουμε το καπάκι και τα αφήνουμε, για 5-10 λεπτά, μέχρι να μαγειρευτούν τα λουκάνικα και να ψηθούν τα αβγά.
- Ξεσκεπάζουμε και πασπαλίζουμε με φύλλα μαϊντανού.
- Σερβίρουμε με το φρυγανισμένο ψωμί.
Πηγή - Chef στον Αέρα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου