
Συνταγή : sidagi.gr
Μερίδες : Για 2-4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 20΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 1/3 κούπας λάδι
- 2 σκελίδες σκόρδο στην πρέσα
- 1/2 κούπας λευκό κρασί
- 500 γραμμάρια φρέσκα μανιτάρια
- 1 1/2 κούπας κρέμα γάλακτος
- αλάτι,πιπέρι
- τριμμένο κασέρι ή γραβιέρα ή κεφαλοτύρι ή κεφαλογραβιέρα
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα σκόρδα μέχρι να βγάλουν το άρωμά τους. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα μανιτάρια κομμένα σε φέτες και σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν και
- να εξατμιστούν τα υγρά τους. Έπειτα ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε μέχρι να εξατμιστεί το οινόπνευμα.
- Συνεχίζοντας σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να ρουφήξουν όλα τα υγρά τους.
- Προσθέτετε την κρέμα, αλάτι, πιπέρι και το τριμμένο τυρί. Σκεπάζουμε για 20 λεπτά σε χαμηλή φωτιά και αφήνουμε μέχρι να αρχίσει να βράζει η κρέμα.
- Μοιράζουμε σε πιάτα,περιχύνουμε με τη ζεστή σάλτσα μανιταριών σε ζυμαρικά και σερβίρετε.
- Ταιριάζει απίστευτα με μακαρόνια στο φούρνο με τυρί.
Πηγή - sidagi.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου