
Συνταγή : sidagi.gr
Μερίδες : Για 2-4 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 10΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 2 κόκκινα μήλα κομμένα σε κύβους
- 2 πράσινα μήλα κομμένα σε κύβους
- 2 λόλες πράσινη και κόκκινη (ή αισμπεργκ μαρούλι)
- 30 γραμμάρια καρύδια
- 30 γραμμάρια σταφίδες
- 2 κομμάτια σέλερι ψιλοκομμένα
- 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
- 3 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
- 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 πρέζα πιπέρι
Εκτέλεση
- Κόβουμε τα μήλα στα τέσσερα, αφαιρούμε τα κουκούτσια και τα σκληρά μέρη και τα κόβουμε σε μικρούς κύβους.
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα μήλα, ρίχνουμε το χυμό λεμόνι και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε στο μπολ τα καρύδια, ελαφρά καβουρδισμένα στο φούρνο και τις σταφίδες.
- Ρίχνουμε από πάνω το μείγμα της μαγιονέζας με την μουστάρδα, ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε το μείγμα πάνω από τα κομμένα μαρούλια. Βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες και σερβίρουμε.
Πηγή - sidagi.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου