
Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος.
Μερίδες : Για 6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : ??
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 4 φλ γάλα
- 2 κ.σ. αλάτι
- 2 κ.σ. ζάχαρη
- 1 κιλό φασολάκια
- 150 γρ πανσέτα, κομμένη σε κύβους
- 3 κ.σ. βούτυρο ανάλατο
- 4 κ.σ. δυόσμος, κομμένος
- 4 κ.σ. μαϊντανός, κομμένος
- μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
- 1/4 φλ φουντούκια, τεμαχισμένα και ψημένα
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το γάλα, 4 φλ νερό, 2 κ.σ. αλάτι και τη ζάχαρη.
- Κόβουμε τις άκρες από τα φασολάκια και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
- Μαγειρεύουμε για 5-6 λεπτά.
- Σουρώνουμε και κρατάμε 1/3 φλ από το νερό.
- Βάζουμε τα φασολάκια σε κρύο νερό.
- Σουρώνουμε και αφήνουμε στην άκρη.
- Σε ένα τηγάνι βάζουμε 1 1/2 φλ νερό και την πανσέτα.
- Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να εξατμιστεί το νερό και να γίνει τραγανή η πανσέτα, για 25 λεπτά.
- Με μια τρυπητή κουτάλα μεταφέρουμε την πανσέτα σε ένα πιάτο, αφήνοντας λίγο υγρό στο τηγάνι.
- Δυναμώνουμε τη φωτιά σε υψηλή και προσθέτουμε στο τηγάνι τα φασολάκια και το νερό που έχουμε κρατήσει.
- Μαγειρεύουμε μέχρι να εξαρμιστούν τα υγρά, για 5 λεπτά.
- Προσθέτουμε το βούτυρο και 2 κ.σ. δυόσμο και 2 κ.σ. μαϊντανό.
- Συνεχίζουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο.
- Αλατοπιπερώνουμε και δοκιμάζουμε.
- Μεταφέρουμε σε μια πιατέλα, πασπαλίζουμε με την πανσέτα, τα φουντούκια και τον υπόλοιπο δυόσμο και μαϊντανό και σερβίρουμε.
Πηγή - Dimitris Skarmoutsos
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου