menu22

Φασολάκια με πανσέτα και δυόσμο

Ένα μοναδικό πιάτο που θα σας ενθουσιάσει.








Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος.
Μερίδες : Για 6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : ??
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 4 φλ γάλα
  • 2 κ.σ. αλάτι
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 κιλό φασολάκια
  • 150 γρ πανσέτα, κομμένη σε κύβους
  • 3 κ.σ. βούτυρο ανάλατο
  • 4 κ.σ. δυόσμος, κομμένος
  • 4 κ.σ. μαϊντανός, κομμένος
  • μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
  • 1/4 φλ φουντούκια, τεμαχισμένα και ψημένα

Εκτέλεση
  • Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το γάλα, 4 φλ νερό, 2 κ.σ. αλάτι και τη ζάχαρη.
  • Κόβουμε τις άκρες από τα φασολάκια και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
  • Μαγειρεύουμε για 5-6 λεπτά.
  • Σουρώνουμε και κρατάμε 1/3 φλ από το νερό.
  • Βάζουμε τα φασολάκια σε κρύο νερό.
  • Σουρώνουμε και αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε ένα τηγάνι βάζουμε 1 1/2 φλ νερό και την πανσέτα.
  • Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να εξατμιστεί το νερό και να γίνει τραγανή η πανσέτα, για 25 λεπτά.
  • Με μια τρυπητή κουτάλα μεταφέρουμε την πανσέτα σε ένα πιάτο, αφήνοντας λίγο υγρό στο τηγάνι.
  • Δυναμώνουμε τη φωτιά σε υψηλή και προσθέτουμε στο τηγάνι τα φασολάκια και το νερό που έχουμε κρατήσει.
  • Μαγειρεύουμε μέχρι να εξαρμιστούν τα υγρά, για 5 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το βούτυρο και 2 κ.σ. δυόσμο και 2 κ.σ. μαϊντανό.
  • Συνεχίζουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο.
  • Αλατοπιπερώνουμε και δοκιμάζουμε.
  • Μεταφέρουμε σε μια πιατέλα, πασπαλίζουμε με την πανσέτα, τα φουντούκια και τον υπόλοιπο δυόσμο και μαϊντανό και σερβίρουμε.

Πηγή - Dimitris Skarmoutsos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου