menu22

Κορμός τιραμισού

Μια ακόμα τέλεια χριστουγεννιάτικη ιδέα για κορμό







Συνταγή : sidagi.gr
Μερίδες : Για 4-6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 25΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 500 γραμμάρια μασκαρπόνε
  • 200 γραμμάρια ζάχαρη
  • 6 αυγά χωρισμένα ασπράδια με κρόκους
  • 9 μπισκότα σαβαγιάρ
  • 150 γραμμάρια κακάο σκόνη
  • 250 ml καφέ εσπρέσσο (χλιαρό προς κρύο)
  • 50 ml αμαρέττο


Εκτέλεση
  • Διαχωρίζουμε τα αυγά από τα ασπράδια και χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτουμε το Μασκαρπόνε και ανακατεύουμε ώσπου να έχουμε μια λεία ομοιογενή κρέμα.
  • Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και την προσθέτουμε στην κρέμα του Μασκαρπόνε ανακατεύοντας απαλά.
  • Ντύνουμε μια μακρόστενη κυλινδρική φόρμα με διάφανη μεμβράνη, προσέχοντας να μην τσαλακωθεί και κάνει σούρες.
  • Βάζουμε στη φόρμα τη μισή δόση κρέμας και απλώνουμε στη βάση της φόρμας για να την καλύψουμε.
  • Ανακατεύουμε τον καφέ με το αμαρέττο.
  • Στρώνουμε κατά μήκος της φόρμας τα μπισκότα σαβαγιάρ βουτηγμένα στο μείγμα του καφέ (προσέχουμε οι σειρές να μην είναι κολλημένες μεταξύ τους).
  • Ρίχνουμε και την υπόλοιπη κρέμα για να γεμίσει σχεδόν η φόρμα, αφήνοντας χώρο για μια σειρά ακόμη μπισκότα.
  • Βάζουμε 3 ώρες στο ψυγείο.
  • Βγάζουμε και στρώνουμε μια τελευταία σειρά μπισκότα βουτηγμένα στο μείγμα καφέ.
  • Βάζουμε στην κατάψυξη για 12 τουλάχιστον ώρες ώστε να πάρουμε ένα καλά παγωμένο παγωτό.
  • Πριν σερβίρουμε ξεφορμάρουμε σε δίσκο, αφαιρούμε προσεκτικά τη μεμβράνη, λειαίνουμε την επιφάνεια με μια σπάτουλα και κοσκινίζουμε από πάνω το κακάο.
  • Στολίστε με χριστουγεννιάτικα στολίδια το γλυκό ή και το δίσκο σας και σερβίρετε.

Πηγή - sidagi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου