
Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος.
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 30΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 1 κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
- 1 κόκκινη πιπεριά, χωρίς σπόρια, κομμένη
- 2 σκελίδες σκόρδο, λεπτοκομμένες
- 1/4 φλ ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. κόκκινο ξύδι
- 2 κ.γ. σιρόπι σφενδάμου
- 540 γρ ρεβίθια, μαγειρεμένα
- 4 φλ ρόκα
- 1 αγγούρι, κομμένο σε φέτες
- 170γρ τόνος σε ελαιόλαδο, σουρωμένος
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν.
- Αλατοπιπερώνουμε.
- Προσθέτουμε το ξύδι και το σιρόπι σφενδάμου και μαγειρεύουμε μέχρι να μειωθούν τα υγρά.
- Προσθέτουμε τα ρεβίθια και σιγομαγειρεύουμε για 5 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά. Δοκιμάζουμε αν χρειάζεται επιπλέον αλατοπίπερο.
- Μοιράζουμε τη ρόκα και το αγγούρι σε 4 πιάτα.
- Από πάνω προσθέτουμε τα ρεβίθια και τα κομμάτια τόνου.
- Πασπαλίζουμε με πιπέρι και σερβίρουμε.
Πηγή - Dimitris Skarmoutsos
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου