ΜΕΝΟΥ

Pages

Σαλάτα με τόνο και ρεβίθια

Καταπληκτική σαλάτα που μπορείτε να την φάτε και σαν κυρίως γεύμα.








Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος.
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 30΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
  • 1 κόκκινη πιπεριά, χωρίς σπόρια, κομμένη
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λεπτοκομμένες
  • 1/4 φλ ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. κόκκινο ξύδι
  • 2 κ.γ. σιρόπι σφενδάμου
  • 540 γρ ρεβίθια, μαγειρεμένα
  • 4 φλ ρόκα
  • 1 αγγούρι, κομμένο σε φέτες
  • 170γρ τόνος σε ελαιόλαδο, σουρωμένος
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση
  • Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν.
  • Αλατοπιπερώνουμε.
  • Προσθέτουμε το ξύδι και το σιρόπι σφενδάμου και μαγειρεύουμε μέχρι να μειωθούν τα υγρά.
  • Προσθέτουμε τα ρεβίθια και σιγομαγειρεύουμε για 5 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά. Δοκιμάζουμε αν χρειάζεται επιπλέον αλατοπίπερο.
  • Μοιράζουμε τη ρόκα και το αγγούρι σε 4 πιάτα.
  • Από πάνω προσθέτουμε τα ρεβίθια και τα κομμάτια τόνου.
  • Πασπαλίζουμε με πιπέρι και σερβίρουμε.

Πηγή - Dimitris Skarmoutsos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου