
Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος.
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 60΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.
Υλικά
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 450 γρ στήθος κοτόπουλο, τεμαχισμένο
- 1 κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 450 γρ μανιτάρια, τεμαχισμένα
- Αλάτι, κατά βούληση
- Πιπέρι, κατά βούληση
- 30 γρ λευκό κρασί
- 1/4 φλ αλεύρι
- 2 φλ γάλα
- 2 κ.σ. βούτυρο
- 1 φύλλο σφολιάτας
- 1 αβγό, χτυπημένο
Εκτέλεση
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο σε μέτρια προς υψηλή φωτιά.
- Μαγειρεύουμε το κοτόπουλο για 4-5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
- Αφαιρούμε από το τηγάνι και αφήνουμε στην άκρη.
- Ρίχνουμε τις υπόλοιπες 2 κ.σ. ελαιόλαδο στο τηγάνι μας και ζεσταίνουμε.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά.
- Προσθέτουμε τα μανιτάρια και μαγειρεύουμε για 8-10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με το κρασί.
- Ενώνουμε το αλεύρι με το γάλα και ανακατεύουμε με έναν αναδευτήρα μέχρι να έχουμε έναν πολτό.
- Περιχύνουμε τα μανιτάρια με τον πολτό και μαγειρεύουμε μέχρι να δέσει το μείγμα.
- Προσθέτουμε το βούτυρο και το κοτόπουλο και ανακατεύουμε.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200C.
- Μοιράζουμε τη γέμιση σε 4 μικρά πυρίμαχα σκεύη.
- Κόβουμε το φύλλο σε 8 στρόγγυλα κομμάτια (λίγο μεγαλύτερα από τα σκεύη) και καλύπτουμε κάθε σκεύος με 2 κομμάτια φύλλου.
- Αλείφουμε ελαφρά την επιφάνεια τους με χτυπημένο αβγό.
- Ψήνουμε για 20 λεπτά, μέχρι οι πίτες μας να φουσκώσουν και να ροδίσουν.
Πηγή - Dimitris Skarmoutsos
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου