menu22

Ατομικές πίτες κοτόπουλο-μανιτάρια

Δοκιμάστε αυτές τις ατομικές πίτες και σίγουρα θα ξετρελαθείτε με την γεύση τους.







Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος.
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 60΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.


Υλικά
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 450 γρ στήθος κοτόπουλο, τεμαχισμένο
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 450 γρ μανιτάρια, τεμαχισμένα
  • Αλάτι, κατά βούληση
  • Πιπέρι, κατά βούληση
  • 30 γρ λευκό κρασί
  • 1/4 φλ αλεύρι
  • 2 φλ γάλα
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 1 αβγό, χτυπημένο

Εκτέλεση
  • Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο σε μέτρια προς υψηλή φωτιά.
  • Μαγειρεύουμε το κοτόπουλο για 4-5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
  • Αφαιρούμε από το τηγάνι και αφήνουμε στην άκρη.
  • Ρίχνουμε τις υπόλοιπες 2 κ.σ. ελαιόλαδο στο τηγάνι μας και ζεσταίνουμε.
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά.
  • Προσθέτουμε τα μανιτάρια και μαγειρεύουμε για 8-10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  • Αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με το κρασί.
  • Ενώνουμε το αλεύρι με το γάλα και ανακατεύουμε με έναν αναδευτήρα μέχρι να έχουμε έναν πολτό.
  • Περιχύνουμε τα μανιτάρια με τον πολτό και μαγειρεύουμε μέχρι να δέσει το μείγμα.
  • Προσθέτουμε το βούτυρο και το κοτόπουλο και ανακατεύουμε.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200C.
  • Μοιράζουμε τη γέμιση σε 4 μικρά πυρίμαχα σκεύη.
  • Κόβουμε το φύλλο σε 8 στρόγγυλα κομμάτια (λίγο μεγαλύτερα από τα σκεύη) και καλύπτουμε κάθε σκεύος με 2 κομμάτια φύλλου.
  • Αλείφουμε ελαφρά την επιφάνεια τους με χτυπημένο αβγό.
  • Ψήνουμε για 20 λεπτά, μέχρι οι πίτες μας να φουσκώσουν και να ροδίσουν.

Πηγή - Dimitris Skarmoutsos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου