ΜΕΝΟΥ

Pages

Σπαγγέτι με μπέικον

Μία λαχταριστή συνταγή για τους λάτρεις των ζυμαρικών.












Συνταγή : Κώστας Τσίγκας.
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 5΄, Μαγείρεμα 30΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 1 πακέτο σπαγγέτι
  • 4 φέτες μπέικον ή παντσέτα ψιλοκομμένες
  • 4 αβγά
  • 1 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο
  • αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση
  • Bράζουμε αρκετό νερό σε κατσαρόλα και ρίχνουμε 1 κουταλάκι αλάτι. Bράζουμε το σπαγγέτι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας του. Παράλληλα, ζεσταίνουμε το βούτυρο σε τηγάνι και προσθέτουμε το μπέικον. Το σοτάρουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να ροδίσει καλά. Ρίχνουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1 λεπτό. Χτυπάμε με πιρούνι την παρμεζάνα και τα αβγά σε μπολ. 
  • Προσθέτουμε σιγά σιγά λίγο από το νερό στο οποίο βράζουν τα μακαρόνια χτυπώντας το μείγμα πολύ καλά. Mόλις σουρώσουμε τα μακαρόνια, τα μεταφέρουμε απευθείας στο τηγάνι με το μπέικον και τα ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το μείγμα αβγών και τυριού και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε με αρκετό φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου