ΜΕΝΟΥ

Pages

Σαλάτα με σοταρισμένο μπρόκολο και πιπεριά

Μία νηστίσιμη σαλάτα λαχανικών που σίγουρα θα σας καταπλήξει.











Συνταγή : Κώστας Τσίγκας.
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : ??
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 400 γρ. μπρόκολο
  • 2 πιπεριές κόκκινες
  • 1+1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα μπούκοβο μουσκεμένο σε νερό για 1 ώρα
  • 1 αντζούγια
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας λεμόνι
  • αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Ψήνουμε τις πιπεριές μέχρι να αρχίσουν να μαυρίζουν εξωτερικά. Τις αποφλοιώνουμε και αφαιρούμε τα σπόρια τους. Ζεσταίνουμε αρκετό νερό και αλάτι σε κατσαρόλα και μόλις αρχίσει να κοχλάζει, ζεματίζουμε το μπρόκολο για 1 λεπτό. Στη συνέχεια, το βγάζουμε και το ξεπλένουμε με μπόλικο κρύο νερό. 
  • Σοτάρουμε σε τηγάνι με τη 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο το σκόρδο, το μπούκοβο σουρωμένο και την αντζούγια για 1 λεπτό. Προσθέτουμε το μπρόκολο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα λιώνοντας την αντζούγια με ξύλινη κουτάλα. 
  • Μεταφέρουμε σε μπολ μαζί με τις πιπεριές, 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, το λεμόνι, αλάτι και πιπέρι.

Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου