ΜΕΝΟΥ

Pages

Κολοκυθόπιτα με κιμά

Μία μοναδική πίτα που πρέπει όλοι να δοκιμάσετε.












Συνταγή : Βασίλης Καλλίδης
Μερίδες : Για 6-8 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 30΄, Μαγείρεμα 50΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 1 πακέτο φύλλα κρούστας
  • 1 κιλό κολοκυθάκια
  • ½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 4 αβγά
  • 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο
  • ½ φλιτζάνι κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 1 κουτ. γλυκού δυόσμο ξερό
  • αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση
  • Τρίβουμε τα κολοκυθάκια σε χοντρό τρίφτη. Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε τηγάνι με βαρύ πάτο και τσιγαρίζουμε τον κιμά. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα κολοκυθάκια, και τα σοτάρουμε όλα μαζί ελαφρά. Αλατίζουμε και προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τον δυόσμο.
  • Κατεβάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τα αβγά χτυπημένα και το κεφαλοτύρι, ανακατεύουμε και αφήνουμε τη γέμιση στην άκρη. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Αλείφουμε λίγο λάδι σε ένα στρογγυλό ταψί. Στρώνουμε μέσα τα μισά φύλλα (αφού προηγουμένως τα έχουμε αλείψει με λίγο λάδι) αφήνοντάς τα να προεξέχουν. Μοιράζουμε πάνω στα φύλλα τη γέμιση και τη στρώνουμε ομοιόμορφα. 
  • Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα (λαδωμένα και αυτά) και πιέζουμε τις άκρες τους προς τα κάτω ώστε να χωθούν ανάμεσα στην πίτα και τα πλαϊνά τοιχώματα του ταψιού. Αλείφουμε την επιφάνεια της πίτας με λίγο λάδι, τη χαράζουμε ελαφρά και την ψήνουμε στους 180°C για 40 λεπτά.

Σημ.:
  • Το μυστικό για να γίνει τραγανό το κάτω μέρος της πίτας είναι το αλουμινένιο ταψί. Μπορεί αυτά τα παλιομοδίτικα ταψιά να στραβώνουν και να μην είναι τόσο όμορφα έπειτα από λίγες χρήσεις, όμως οι παλιοί φουρνάρηδες κάτι παραπάνω ξέρουν! Ψήστε την πίτα σε φούρνο με αντιστάσεις πάνω κάτω και θα δείτε μεγάλη διαφορά. Το λάδι στον πάτο της πίτας κάνει το φύλλο πιο τραγανό, ακόμη και την επόμενη μέρα.

Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου