ΜΕΝΟΥ

Pages

Κέικ μπανάνα χωρίς γλουτένη

Απολαυστικό και γευστικό κέικ με σοκολάτα και μπανάνα για όλες τις ώρες







Συνταγή : sidagi.gr
Μερίδες : Για 4-6 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 45΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 3 φλιτζάνια αμιγδαλόσκονη
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1/4 κούπας λάδι
  • 1/4 φλιτζανιού μέλι ζεστό
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 μπανάνα πολτοποιημένη σε πουρέ
  • 1 φλιτζάνι χοντροκομμένη σοκολάτα κουβερτούρα χωρίς ζάχαρη
  • Μέλι ρευστό για το σερβίρισμα

Εκτέλεση
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνετε μια φόρμα 20 x 20 εκ και πασπαλίζετε με αμυγδαλόψιχα ή βάζετε ένα αντικολλητικό φύλλο.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύετε την αμυγδαλόψιχα, τη σόδα και το αλάτι.
  • Σε ένα μέτριο μπολ χτυπήστε ελαφρά μαζί το ηλιέλαιο, μέλι ζεστό, τα αυγά και το εκχύλισμα βανίλιας.
  • Ρίχνουμε τα υγρά συστατικά στο μείγμα αμυγδαλόψιχας και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Διπλώνετε με μια σπάτουλα τη σοκολάτα και πουρέ μπανάνας και στη συνέχεια ρίξτε στη φόρμα.
  • Ψήστε για 33-43 λεπτά. Στη συνέχεια αφήνετε να κρυώσει και σερβίρετε.

Πηγή - sidagi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου