Λαχταριστές κρέπες για όλες τις ώρες
Χρόνος Προετοιμασίας 20΄
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 12 άτομα
- 4 αυγά
- Αλάτι 1/4 κ.γ.
- 220 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 500 ml. γάλα
- 62 γρ. βούτυρο λιωμένο και λίγο για το τηγάνι
- 100 γρ. φράουλες καθαρισμένες και κομμένες
- 2 μπανάνες , καθαρισμένες και κομμένες σε ροδέλες
- 30 γρ. ζάχαρη άχνη
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αυγά με το αλάτι. Ρίχνουμε εναλλάξ το γάλα και το αλεύρι, ανακατεύοντας με ένα σύρμα μέχρι να έχουμε ένα λείο μίγμα.
- Προσθέτουμε και το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε ξανά.
- Ζεσταίνουμε λίγο βούτυρο σε ένα μέτριο τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία.
- Ρίχνουμε ¼ του φλιτζανιού μίγμα κρέπας. Κουνάμε το τηγάνι ώστε να απλωθεί παντού η κρέπα και την ψήνουμε.
- Όταν η πάνω πλευρά της κρέπας αρχίζει να φαίνεται ξηρή και η κάτω αρχίσει να γίνεται καφέ, γυρνάμε από την άλλη πλευρά την κρέπα με μια σπάτουλα.
- Την ψήνουμε για μισό λεπτό ακόμα και την μεταφέρουμε σε ένα πιάτο.
- Την καλύπτουμε ώστε να διατηρηθεί ζεστή και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για τις υπόλοιπες κρέπες.
- Βάζουμε στις κρέπες φράουλες και μπανάνες ή άλλα φρούτα της επιλογής μας και από πάνω άχνη ζάχαρη και σιρόπι σοκολάτας αν θέλουμε.
- Τις διπλώνουμε στην μέση και μετά διπλώνουμε κάθε γωνία προς το κέντρο ώστε να σχηματιστεί ένα τρίγωνό και σερβίρουμε.
Πηγή - cookbox.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου