ΜΕΝΟΥ

Pages

Κρέπες με φρούτα


Λαχταριστές κρέπες για όλες τις ώρες

Χρόνος Προετοιμασίας 20΄








~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 12 άτομα
  • 4 αυγά
  • Αλάτι 1/4 κ.γ.
  • 220 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 500 ml. γάλα
  • 62 γρ. βούτυρο λιωμένο και λίγο για το τηγάνι
  • 100 γρ. φράουλες καθαρισμένες και κομμένες
  • 2 μπανάνες , καθαρισμένες και κομμένες σε ροδέλες
  • 30 γρ. ζάχαρη άχνη


~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αυγά με το αλάτι. Ρίχνουμε εναλλάξ το γάλα και το αλεύρι, ανακατεύοντας με ένα σύρμα μέχρι να έχουμε ένα λείο μίγμα.
  • Προσθέτουμε και το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε ξανά.
  • Ζεσταίνουμε λίγο βούτυρο σε ένα μέτριο τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία.
  • Ρίχνουμε ¼ του φλιτζανιού μίγμα κρέπας. Κουνάμε το τηγάνι ώστε να απλωθεί παντού η κρέπα και την ψήνουμε.
  • Όταν η πάνω πλευρά της κρέπας αρχίζει να φαίνεται ξηρή και η κάτω αρχίσει να γίνεται καφέ, γυρνάμε από την άλλη πλευρά την κρέπα με μια σπάτουλα.
  • Την ψήνουμε για μισό λεπτό ακόμα και την μεταφέρουμε σε ένα πιάτο.
  • Την καλύπτουμε ώστε να διατηρηθεί ζεστή και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για τις υπόλοιπες κρέπες.
  • Βάζουμε στις κρέπες φράουλες και μπανάνες ή άλλα φρούτα της επιλογής μας και από πάνω άχνη ζάχαρη και σιρόπι σοκολάτας αν θέλουμε. 
  • Τις διπλώνουμε στην μέση και μετά διπλώνουμε κάθε γωνία προς το κέντρο ώστε να σχηματιστεί ένα τρίγωνό και σερβίρουμε.

Πηγή - cookbox.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου