ΜΕΝΟΥ

Pages

BBQ με χωριάτικα λουκάνικα & ψητά λαχανικά

Μία λαχταριστή συνταγή από τον Nomad Chef Ανδρέα Λαγό









~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
  • 4 χωριάτικα λουκάνικα Ifantis
  • 4 κ.σ. Κρέμα Βαλσαμικού Kalamata Papadimitriou


Για τα λαχανικά:

  • 1 κολοκυθάκι
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 5 μανιτάρια σιτάκι
  • 1 καρότο βρασμένο
  • 1 κρεμμύδι ξερό


Για τη μαρινάδα:

  • ½ φλ. λευκό κρασί
  • 5-6 στήμονες κρόκου Κοζάνης
  • ½ κ.γ. καστανή ζάχαρη
  • 1 κ.σ. πιπερόριζα
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • 2 κ.σ. άνηθο
  • 4 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
  • Αλάτι – πιπέρι
  • Για τα συνοδευτικά:
  • Μουστάρδα Hellmann’s Mild
  • Μουστάρδα πικάντικη Hellmann’s Hot



~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
Για τη μαρινάδα:
  • Βάζουμε μέσα στο κρασί τον κρόκο Κοζάνης για να το αρωματίσουμε.
  • Έπειτα το αρωματικό κρασί μέσα σε ένα μπολ.
  • Προσθέτουμε την καστανή ζάχαρη, την πιπερόριζα, το σκόρδο, τον άνηθο, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.

Για τα λαχανικά:
  • Κόβουμε τα λαχανικά σε φέτες, τα μαρινάρουμε και τα ψήνουμε σε ένα σχαροτήγανο.

Για τα λουκάνικα:
  • Μαρινάρουμε και τα λουκάνικα.
  • Χαράζουμε τα λουκάνικα και τα ψήνουμε μαζί με τα λαχανικά, για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά.
  • Βγάζουμε τα λαχανικά και σβήνουμε τα λουκάνικα με την κρέμα βαλσαμικού.
  • Προσθέτουμε ελαιόλαδο στην υπόλοιπη μαρινάδα και ανακατεύουμε.
  • Σερβίρουμε τα λουκάνικα με τα ψητά λαχανικά.
  • Βάζουμε στο πλάι τις μουστάρδες μέσα σε μικρά μπολάκια.
  • Περιχύνουμε με τη μαρινάδα τα λουκάνικα και τα ψητά λαχανικά και πασπαλίζουμε με άνηθο.

Ημέρα προβολής 02/06/2014

Πηγή - Chef On Air

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου