~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
- 4 χωριάτικα λουκάνικα Ifantis
- 4 κ.σ. Κρέμα Βαλσαμικού Kalamata Papadimitriou
Για τα λαχανικά:
- 1 κολοκυθάκι
- 1 πιπεριά κόκκινη
- 5 μανιτάρια σιτάκι
- 1 καρότο βρασμένο
- 1 κρεμμύδι ξερό
Για τη μαρινάδα:
- ½ φλ. λευκό κρασί
- 5-6 στήμονες κρόκου Κοζάνης
- ½ κ.γ. καστανή ζάχαρη
- 1 κ.σ. πιπερόριζα
- 1 σκελ. σκόρδο
- 2 κ.σ. άνηθο
- 4 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
- Αλάτι – πιπέρι
- Για τα συνοδευτικά:
- Μουστάρδα Hellmann’s Mild
- Μουστάρδα πικάντικη Hellmann’s Hot
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
Για τη μαρινάδα:- Βάζουμε μέσα στο κρασί τον κρόκο Κοζάνης για να το αρωματίσουμε.
- Έπειτα το αρωματικό κρασί μέσα σε ένα μπολ.
- Προσθέτουμε την καστανή ζάχαρη, την πιπερόριζα, το σκόρδο, τον άνηθο, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
Για τα λαχανικά:
- Κόβουμε τα λαχανικά σε φέτες, τα μαρινάρουμε και τα ψήνουμε σε ένα σχαροτήγανο.
Για τα λουκάνικα:
- Μαρινάρουμε και τα λουκάνικα.
- Χαράζουμε τα λουκάνικα και τα ψήνουμε μαζί με τα λαχανικά, για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Βγάζουμε τα λαχανικά και σβήνουμε τα λουκάνικα με την κρέμα βαλσαμικού.
- Προσθέτουμε ελαιόλαδο στην υπόλοιπη μαρινάδα και ανακατεύουμε.
- Σερβίρουμε τα λουκάνικα με τα ψητά λαχανικά.
- Βάζουμε στο πλάι τις μουστάρδες μέσα σε μικρά μπολάκια.
- Περιχύνουμε με τη μαρινάδα τα λουκάνικα και τα ψητά λαχανικά και πασπαλίζουμε με άνηθο.
Ημέρα προβολής 02/06/2014
Πηγή - Chef On Air
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου