ΜΕΝΟΥ

Pages

Φιλέτα γαλοπουλας με μανιτάρια αλα κρέμ


Μία πρόταση από τον μπαρμπα στάθη για το μεσημεριανό σας.



 
 
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 6 άτομα
  • 3 φιλέτα γαλοπούλας (στήθος), χωρίς πέτσα και κόκαλο, κομμένα σε 6 μερίδες
  • 150 γρ.Μανιτάρια σε Φέτες Μπάρμπα Στάθης
  • 2 κουταλιές της σούπας Κρεμμύδι Ψιλοκομμένο Μπάρμπα Στάθης
  • 1 κουταλιά της σούπαςβούτυρο
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • φλιτζάνι λευκό κρασί
  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 2-3 κουταλιές της σούπας φρεσκοτριμμένη κεφαλογραβιέρα
  • ψιλοκομμένος μαϊντανός για το γαρνίρισμα
  • λίγοαλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Αλατοπιπερώνετε τα φιλέτα γαλοπούλας. 
  • Ζεσταίνετε σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι το βούτυρο μαζί με το ελαιόλαδο και τηγανίζετε τα φιλέτα μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές τους.
  • Βγάζετε τα φιλέτα από το τηγάνι και ρίχνετε μέσα τα μανιτάρια και το κρεμμύδι. Τα σοτάρετε μέχρι τα υγρά τους να εξατμισθούν. 
  • Σβήνετε με το κρασί. 
  • Βράζετε πάλι μέχρι να εξατμισθεί το αλκοόλ.
  • Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και αλατοπίπερο και βράζετε σε χαμηλή φωτιά για 3΄. 
  • Προς το τέλος, βάζετε μέσα στη σάλτσα το τυρί και τα φιλέτα για να πάρουν γεύση. Γαρνίρετε με λίγο μαϊντανό και σερβίρετε αμέσως.


Πηγή - barbastathis.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου