Ημέρα προβολής 28/05/2014.
Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 8 ατομικά ή 16 μίνι
Για τα cronuts:
- 1 πακέτο φύλλο σφολιάτας
- 1 αβγό
- ½ κ.γ. καστανή ζάχαρη (για πασπάλισμα)
- ½ κ.γ. κανέλλα (για πασπάλισμα)
- 2 φλ. ηλιέλαιο
Για το γλάσο κανέλλας:
- 6 κ.σ. ζάχαρη άχνη
- 2- 3 κ.σ. γάλα
Για διακοσμηση:
- 1 κ.σ. καστανή ζάχαρη
- 1 κ.γ. κανέλλα
- Παγωτο με 4 γεύσεις Carte D’or
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
Για τα cronuts:- Κόβουμε το ένα φύλλο σφολιάτας σε 3 ίσα μέρη.
- Χτυπάμε το αβγό με λίγο νερό.
- Ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο.
- Αλείφουμε τα φύλλα με το αβγό.
- Πασπαλίζουμε με καστανή ζάχαρη και κανέλλα.
- Κολλάμε το ένα φύλλο με το άλλο.
- Κόβουμε με μία κούπα τη ζύμη σε κομμάτια.
- Κάνουμε μια τρύπα στη μέση, με ένα πιο μικρό ποτήρι, σε κάθε στρογγυλό κομμάτι ζύμης.
- Έπειτα τηγανίζουμε τα cronuts για λίγα λεπτά σε ηλιέλαιο, μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές και να φουσκώσουν.
- Τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Για το γλάσο:
- Βάζουμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη άχνη, με το γάλα και ανακατεύουμε, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να γίνει ένα λείο γλάσο.
~ # ~
- Περνάμε τα ζεστά κρόνατς από την καστανή ζάχαρη και την κανέλλα.
- Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με καστανή ζάχαρη και κανέλλα.
- Προσθέτουμε το παγωτό, περιχύνουμε με το γλάσο και πασπαλίζουμε με καστανή ζάχαρη.
Πηγή - Chef On Air
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου