ΜΕΝΟΥ

Pages

Mini κεκάκια σοκολάτα-καρύδα


24 κεκάκια σκέτη κόλαση για όλες τις ώρες

Χρόνος Προετοιμασίας 35΄







~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 24 κεκάκια
  • 230 γρ. σταγόνες σοκολάτας
  • 120 ml. ηλιέλαιο
  • 225 γρ. ζάχαρη
  • 60 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
  • 7 κ.σ. κακάο
  • 25 γρ. τριμμένη καρύδα
  • 5 αυγά μεγάλα, ελαφρά χτυπημένα
  • 80 γρ. ζάχαρη άχνη προαιρετικά


~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C.
  • Βουτυρώνουμε 24 μικρές φόρμες muffin ή τους βάζουμε λαδόκολλα.
  • Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε τις σταγόνες σοκολάτας με το λάδι σε χαμηλή θερμοκρασία για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
  • Σε ένα μπολ χτυπάμε τη ζάχαρη, το αλεύρι, τη σκόνη κακάου και την καρύδα. Προσθέτουμε και τα αυγά και ανακατεύουμε καλά. Στην συνέχεια, προσθέτουμε και την λιωμένη σοκολάτα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
  • Με ένα κουτάλι μοιράζουμε το μίγμα που φτιάξαμε στις φόρμες muffin. Ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά.
  • Δοκιμάζουμε αν είναι ψημένα τα κεκάκια όταν καρφώνοντας μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο ενός κέικ, βγάζοντάς τη βλέπουμε πως είναι καθαρή.
  • Βγάζουμε τα muffins από το φούρνο, το αφήνουμε 5 λεπτά να κρυώσουν και τα βγάζουμε από τις φόρμες. 
  • Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη αν θέλουμε και σερβίρουμε.

Πηγή - cookbox.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου