ΜΕΝΟΥ

Pages

Ψωμομπουκίτσες με φέτα & προσούτο

Μία πρόταση από την Νανά Δαρειώτη που θα σας ενθουσιάσει.

Ημέρα προβολής 04/06/2014.
Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.





~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 4 άτομα
  • ½ κιλό ψωμί χωρίς κόρα
  • 3-4 φέτες ελληνικό προσούτο Ifantis
  • 200 γρ. φέτα
  • 3-4 κ.σ. ψιλοκομμένα μυρωδικά (θυμάρι, δυόσμο, βασιλικό)
  • 3 κ.σ. γάλα
  • 1/3 φλ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
  • 1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Ανακατεύουμε σε ένα μπολάκι το ελαιόλαδο με την πάπρικα.
  • Ανακατεύουμε την φέτα τριμμένη, τα μυρωδικά, το γάλα και το προσούτο ψιλοκομμένο.
  • Αφαιρούμε την κόρα από το ψωμί και κόβουμε την ψίχα σε λεπτές φέτες.
  • Βάζουμε σε κάθε φέτα από ½ κ.γ. μείγμα φέτας, κλείνουμε την ψίχα σε μπαλίτσα και τη δουλεύουμε με το χέρι μας, για να παραμείνει μπαλίτσα.
  • Περνάμε τις μπαλίτσες από το ελαιόλαδο με την πάπρικα μέχρι να κοκκινίσουν γύρω γύρω και τις απλώνουμε σε ένα ταψί.
  • Τις ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, για 10 περίπου λεπτά, στους 220 βαθμούς, μέχρι να γίνει λίγο τραγανή η ψίχα εξωτερικά.
  • Τις σερβίρουμε ζεστές.


Πηγή - Chef On Air

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου