ΜΕΝΟΥ

Pages

Τηγανίτες πατάτας (latkes)



Μία λαχταριστή συνταγή για τους λάτρεις της πατάτας

Χρόνος Προετοιμασίας 30΄







~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
  • 2 πατάτες μέτριες
  • 1/4 κρεμμύδι ξερό (2κ.σ.) ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
  • 45 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 αυγά
  • Αλάτι 1 1/2 κ.γ.
  • 120 ml. ηλιέλαιο για το τηγάνισμα



~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε μικρά κυβάκια. 
  • Τις πλένουμε και τις στραγγίζουμε πολύ καλά.
  • Τοποθετούμε τα κυβάκια πατάτας σε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε και τα αυγά, το αλάτι και το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά. 
  • Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και ανακατεύουμε ξανά.
  • Σε ένα βαθύ τηγάνι, ζεσταίνουμε λάδι σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία και όταν κάψει, βάζουμε 2κ.σ. από το μίγμα πατάτας για κάθε τηγανίτα. 
  • Ψήνουμε για περίπου 3 πλευρά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν.
  • Όταν οι τηγανίτες είναι έτοιμες, τις μεταφέρουμε σε μια πιατέλα με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία για το υπόλοιπο μίγμα πατάτας.
  • Όταν είναι έτοιμες όλες οι τηγανίτες, τις αλατοπιπερώνουμε και τις σερβίρουμε συνοδεύοντας αν θέλουμε με κρέμα γάλακτος.


Πηγή - cookbox.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου