ΜΕΝΟΥ

Pages

Τηγανητές γαρίδες με noodles

Μία ελαφριά πρόταση για το βραδινό σας.


Χρόνος Προετοιμασίας 25΄






 ~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 4 άτομα
  • 125 γρ. νουντλς ρυζιού
  • 30 ml. φυστικέλαιο
  • 1 σκελίδα σκόρδο μεγάλη, ψιλοκομμένη
  • 150 γρ. γαρίδες μεγάλες, ξεφλουδισμένες και κομμένες
  • 1 κ.σ. αποξηραμένες γαρίδες
  • 1 ραπανάκι λευκό (75γρ.) τριμμένο
  • 1 κ.σ. σάλτσα ψαριού
  • 30 ml. σάλτσα σόγιας
  • 30 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 30 ml φρέσκο χυμό λάιμ
  • 100 γρ. βλαστάρια φασολιού
  • 2 κ.σ. φιστίκια αράπικα καθαρισμένα και κομμένα
  • 15 ml. σουσαμέλαιο
  • φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. σκόνη τσίλι
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα, για γαρνίρισμα




~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Βουτάμε τα noodles σε ένα μπολ με βραστό νερό για 5 λεπτά ή σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Σε ένα γουόκ ή μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά το σκόρδο μέχρι να πάρει ένα ελαφρύ καφέ χρώμα. Προσοχή, δεν το παραψήνουμε γιατί θα βγάλει πικρή γεύση.
  • Προσθέτουμε τις φρέσκιες και τις αποξηραμένες γαρίδες, το ραπανάκι και σοτάρουμε για 2 ακόμη λεπτά. 
  • Προσθέτουμε την σάλτσα ψαριού, την σάλτσα σόγιας, την ζάχαρη και τον χυμό λεμόνι.
  • Σουρώνουμε καλά τα noodles και με ένα ψαλίδι τα κόβουμε σε μικρότερες λωρίδες.
  • Τα προσθέτουμε στο γουόκ μαζί με τα βλαστάρια φασολιού, τα φιστίκια και το σουσαμέλαιο.
  • Ανακατεύουμε καλά και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά.
  • Σερβίρουμε αμέσως γαρνίροντας με φρέσκο κόλιανδρο, τσίλι και φρέσκο κρεμμυδάκι.



Πηγή - cookbox.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου