ΜΕΝΟΥ

Pages

Πικάντικες γαρίδες

Απολαυστικό και εύκολο ορεκτικό για όλη την παρέα

Απαιτούμενος χρόνος: 15 λεπτά






~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 2-4 άτομα
  • ½ κιλό γαρίδες μεγάλες με το κέλυφος
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 κουταλιά του γλυκού κύμινο σε σκόνη
  • ½ κουταλιά του γλυκού τζίντζερ σε σκόνη
  • 1 κουταλιά του γλυκού πάπρικα
  • ¼ κουταλιά του γλυκού πιπέρι καγιέν
  • Φυλλαράκια μαϊντανού ψιλοκομμένος
  • Αλατοπίπερο
  • Φετούλες λεμονιού για το γαρνίρισμα



~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Αφαιρείτε το κέλυφος, το κεφάλι και τις ουρίτσες από τις περισσότερες γαρίδες και αφήνετε μερικές ολόκληρες, για να γαρνίρετε το πιάτο σας.
  • Στις γαρίδες που αφήνετε ολόκληρες χαράζετε τη ράχη τους και αφαιρείτε το μαύρο νευράκι. Το ίδιο κάνετε και με τις γαρίδες που έχετε καθαρίσει.
  • Ζεσταίνετε το λάδι σε τηγάνι, ρίχνετε μέσα το σκόρδο και τηγανίζετε, ώσπου να αρωματιστεί το λάδι, χωρίς να το αφήσετε να μαυρίσει.
  • Προσθέτετε το κύμινο, το τζίντζερ, την πάπρικα, το πιπέρι καγιέν και ανακατεύετε. Προσθέτετε τις γαρίδες και τηγανίζετε γρήγορα ανακατεύοντας, ώσπου να πάρουν απαλό κόκκινο χρώμα.
  • Αδειάζετε μέσα τον μαϊντανό, αλατοπιπερώνετε και ζεσταίνετε το φαγητό για 1 λεπτό περίπου.
  • Αδειάζετε τις γαρίδες με τους χυμούς τους σε πιατέλα, γαρνίρετε με φετούλες λεμονιού και σερβίρετε.


Πηγή - sidagi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου