ΜΕΝΟΥ

Pages

Συνταγή Μεταξένιος πουρές πατάτας


Η βασική συνταγή του πουρέ που μπορεί να συνοδεύει κρέατα και ψαρικά.









Συνταγή : Αργυρώ
Μερίδες  : για 2 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος  :  προετοιμασία 10 λεπτά, μαγείρεμα 40 λεπτά.
Βαθμός Δυσκολίας  :  Εύκολη.

Υλικά
  • 500 γραμμ. πατάτες
  • 1/2 φλ. τσαγιού γάλα πλήρες
  • 2 γεμάτες κ.σ. βούτυρο κρύο
  • αλάτι
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο



Εκτέλεση
  • Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες με τη φλούδα τους. Τις βάζουμε σε κατσαρόλα και τις καλύπτουμε με κρύο νερό. Τις αφήνουμε να βράσουν σκεπασμένες μέχρι να μαλακώσουν καλά, περίπου 35΄-40΄, ανάλογα με το μέγεθός τους.
  • Τις αφήνουμε λίγο να κρυώσουν, τις ξεφλουδίζουμε και τις αλέθουμε στο μύλο λαχανικών. 
  • Ρίχνουμε τον πουρέ σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Με μια κουτάλα ανακατεύουμε συνεχώς να στεγνώσει καλά ο πουρές. Λίγο λίγο προσθέτουμε σε κομματάκια το παγωμένο βούτυρο (κρατώντας 1 κομμάτι για το τέλος). 
  • Το κρύο βούτυρο στην καυτή πατάτα βοηθάει στο να πετύχουμε αυτήν τη μεταξένια υφή στον πουρέ. Ανακατεύουμε συνεχώς να λιώσει το βούτυρο.
  • Τέλος, λίγο λίγο ανακατεύοντας προσθέτουμε το ζεστό γάλα. Αλατίζουμε και τρίβουμε λίγο μοσχοκάρυδο.



Πηγή - argiro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου