ΜΕΝΟΥ

Pages

Βελούδινη Καροτόσουπα με τζίντζερ και γιαούρτι


Αυτή η καροτόσουπα θα σας ξετρελάνει με την υπέροχη γεύση της και το σπιρτόζικο τελείωμα της που οφείλεται στο τζίντζερ.












Συνταγή :  gourmed.gr
Μερίδες  : για 6 μερίδες
Απαιτούμενος Χρόνος  :  60 περίπου λεπτά
Βαθμός Δυσκολίας  :  Εύκολη.

Υλικά
  • 600 γρ καρότα
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια
  • 3 πατάτες
  • 2 κολοκυθάκια
  • 1 λίτρο ζωμός κρέατος ή κότας
  • 1/2 κουτ. γλυκού τζίντζερ
  • 1/2 κούπα λάδι
  • 1 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό


Εκτέλεση
  • Κόβουμε όλα τα λαχανικά μας σε μέτρια κομμάτια
  • Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε ρίχνοντας με την σειρά το πράσο, τα ξερά κρεμμύδια, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τις πατάτες, τα κολοκυθάκια και τα καρότα.
  • Τα αφήνουμε 4-5 λεπτά και μετά προσθέτουμε τον ζωμό και βράζουμε για μισή ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά μας.
  • Κατεβάζουμε από την φωτιά για λίγο και πολτοποιούμε με ένα ραβδομπλέντερ μέχρι να γίνει μία κρέμα βελουτέ.
  • Ρίχνουμε τα μπαχαρικά και το γιαούρτι και ανακατεύουμε ελαφρά.
  • Σερβίρουμε την σούπα αχνιστή με κρουτόν που έχουμε φτιάξει με σταρένιο ψωμί.

Πηγή - gourmed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου