ΜΕΝΟΥ

Pages

Ψητή κρέμα σοκολάτας



Για τους φανατικούς της . . . . σοκολάτας











Συνταγή : 
Μερίδες  : για 4 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος  :  προετοιμασία 45 λεπτά
Βαθμός Δυσκολίας  :  Εύκολη.




Υλικά
  • 230 γρ. σοκολάτα ημίγλυκη, κομμένη σε μικρά κομμάτια
  • 600 ml. γάλα
  • 360 ml. κρέμα γάλακτος
  • Αλάτι μια πρέζα
  • 6 αβγά μόνο τους κρόκους
  • 45 γρ. ζάχαρη
  • 1 βανίλια


Εκτέλεση
  • Βάζουμε τη σχάρα του φούρνου στη μεσαία θέση και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Βάζουμε 4 πυρίμαχα μπολάκια μέσα σε ένα ταψί.
  • Βάζουμε τη σοκολάτα σε ενα μπόλ και αφήνουμε στην άκρη.
  • Βάζουμε το γάλα σε μια κατσαρόλα μαζί με την κρεμα γάλακτος και μια πρέζα αλάτι. 
  • Αφήνουμε τα υλικά να ζεσταθούν σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν βράση. Περιχύνουμε με το μίγμα τη σοκολάτα που έχουμε αφήσει στο μπόλ. 
  • Αφήνουμε το μίγμα για περίπου 3 λεπτά μέχρι να αρχίσει να λιώνει η σοκολάτα. 
  • Ανακατεύουμε καλά τα υλικά μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μίγμα.
  • Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τους κρόκους αυγών και τη ζάχαρη. Χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει το μίγμα και να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε τη βανίλια και ανακατεύουμε ελεφρά. Μεταφέρουμε το μίγμα στο μπόλ με το μίγμα σοκολάτας. Ανακατεύουμε μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μίγμα.
  • Μοιράζουμε το μίγμα στα μπολάκια.
  • Γεμίζουμε το ταψί, που έχουμε βάλει μέσα τα μπολάκια, με νερό χλιαρό.
  • Ψήνουμε στο φούρνο για περίπου μισή ώρα. Βγάζουμε απο το φούρνο και αφήνουμε περίπου 4 ώρες να σταθούν, γαρνίρουμε με σαντιγύ αν θέλουμε.

Πηγή - cookbox.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου