ΜΕΝΟΥ

Pages

Πιπεριές Φλωρίνης γεμιστές με κιμά


Λαχταριστές πιπεριές γεμιστές με κιμά και ρύζι











Συνταγή : sidagi.gr
Μερίδες  : για 4-6 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος  :  90 λεπτά
Βαθμός Δυσκολίας  :  Μέτρια.



Υλικά
  • 1 κιλό χοιρινό κιμά
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 10 μεγάλες κόκκινες πιπεριές περίπου 1 κιλό
  • 5 κουταλιές σούπας ηλιέλαιο
  • 100 γραμμάρια βούτυρο
  • 1/2 φλιτζάνι ρύζι Arborio
  • 1 φλιτζάνι ζωμό λαχανικών
  • 500 γραμμάρια ντομάτες, τριμμένες
  • 2 κουταλιές σούπας φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 2 κουταλιές σούπας τριμμένο κύμινο
  • 2 κουταλιά της σούπας ξηρό θρούμπι
  • αλάτι


Εκτέλεση
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 ° C.
  • Πλένετε και καθαρίζετε τις πιπεριές εξωτερικά από τα σπόρια.
  • Ζεσταίνετε το λάδι και 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά μέχρι να κάψει. 
  • Στη συνέχεια ρίχνετε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν και προσθέστε το σκόρδο. Μαγειρέψτε για 2-3 λεπτά και προσθέστε τον κιμά μαζί με τα μπαχαρικά.
  • Μαγειρεύουμε τον κιμά για 5 λεπτά μέχρι να αλλάξει το χρώμα του, σπάζοντας σε κομματάκια με μια κουτάλα. 
  • Προσθέστε το ρύζι στο μείγμα, τσιγαρίζουμε για 1-2 λεπτά και προσθέτουμε τη μισή ποσότητα από τις τριμμένες ντομάτας και 1 κούπα από το ζωμό λαχανικών. Αφήνουμε να σιγοβράζει για 10-15 λεπτά μέχρι να μαγειρευτεί το ρύζι.
  • Αφήστε το να κρυώσει για 10 λεπτά και να γεμίζετε με ένα κουτάλι τις πιπεριές.
  • Κλείνετε τις πιπεριές με τα καπάκια τους και τις βάζετε σε ένα ταψί, απλώνετε το λιωμένο βούτυρο μαζί με τις τριμμένες ντομάτες και ψήστε για 1 ώρα στη δεύτερη σκάλα του φούρνου στους 180 βαθμούς.

 Πηγή - sidagi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου