ΜΕΝΟΥ

Pages

Φιλετάκια ξιφία με σαμιώτικο κρασί & ντοματίνια φουρνιστά


Μία πρόταση από τον Chef Αλέξανδρο Παπανδρέου









Συνταγή :  Αλέξανδρος Παπανδρέου
Μερίδες  : για 2 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος  :  
Βαθμός Δυσκολίας  :  Εύκολη.



Υλικά
  • 500 γρ. φιλέτο ξιφία
  • 80 ml γλυκό σαμιώτικο κρασί
  • 2 κ.σ. βούτυρο Lurpak
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κλων. φρέσκο θυμάρι
  • Αλάτι-πιπέρι

Για τα ντοματίνια:
  • 500 γρ. μικρά ντοματίνια
  • 2 κλων. φρέσκο θυμάρι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι-πιπέρι


Εκτέλεση
  • Πλένουμε τα ντοματίνια και τα αφήνουμε ολόκληρα, ακόμα και με το τσαμπί τους. Τα βάζουμε σε ένα ανατικολλητικό ταψί. Ρίχνουμε ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και τα κλωναράκια φρέσκο θυμάρι. Έπειτα τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 20-25 λεπτά.
  • Φιλετάρουμε τον ξιφία σε μικρά κομμάτια. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και τα ψήνουμε στο τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο, σε δυνατή φωτιά, για 5-6 λεπτά, από όλες τις πλευρές.
  • Σβήνουμε με το γλυκό σαμιώτικο κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε, κουνώντας το τηγάνι με κυκλικές κινήσεις, για να δέσει η σάλτσα.
  • Σερβίρουμε τα φιλετάκια ξιφία με τη σάλτσα τους. Προσθέτουμε τα ψημένα ντοματίνια και γαρνίρουμε με θυμάρι.

Πηγή - Chef On Air

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου