ΜΕΝΟΥ

Pages

Λαγανόπιτα με σταμναγκάθι, ταχίνι και αντζούγιες


Παραδοσιακή πίτα για το τραπέζι σας.












Συνταγή : Εφη Γιαλούση
Μερίδες  : για 8 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος  :  προετοιμασία 20 λεπτά, αναμονή 20 λεπτά, μαγείρεμα 25 λεπτά
Βαθμός Δυσκολίας  :  Μέτρια.



Υλικά
  • 1 κιλό αλεύρι σκληρό
  • 100 γρ. αντζούγιες ψιλοκομμένες
  • 2 φακελάκια μαγιά
  • 250 γρ. σταμναγκάθι ζεματισμένο
  • 1 κουτ. σούπας ταχίνι
  • 4 φλιτζάνια νερό χλιαρό
  • αλάτι, πιπέρι
  • σουσάμι για το πασπάλισμα

Eκτέλεση
  • Λιώνουμε τη μαγιά και το ταχίνι σε λεκάνη με το νερό. 
  • Προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε για 5 λεπτά μέχρι να γίνει ένα μαλακό ζυμάρι. Χωρίζουμε τη ζύμη στα δύο. 
  • Στρώνουμε λαδόκολα σε ταψί. Τοποθετούμε πάνω το ένα κομμάτι ζύμης. 
  • Σκορπίζουμε παντού τις αντζούγιες και το σταμναγκάθι, αλατοπιπερώνοντας ελαφρώς. 
  • Σκεπάζουμε με το υπόλοιπο ζυμάρι ανοιγμένο με το χέρι σαν φύλλο. 
  • Κλείνουμε καλά τα δυο ζυμάρια και τα αφήνουμε στην άκρη να φουσκώσουν για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να διπλασιαστούν σε όγκο. 
  • Πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά στους 180°C.


Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου