ΜΕΝΟΥ

Pages

Ριγκατόνι φούρνου με τυριά και σολομό


Λαχταριστά ζυμαρικά φούρνου με σολομό και κρέμα για το μεσημεριανό σας







Συνταγή : 
Μερίδες  :  για 4 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος  :  40 λεπτά
Βαθμός Δυσκολίας  :  Εύκολη.



Υλικά
  • 500 γραμμάρια ριγκατόνι
  • 2 κουτιά ντοματάκια
  • λίγο κρεμμύδι
  • 1 κρέμα γάλακτος 250 ml 15 % λιπαρά
  • 450 γραμμάρια σολομό ψιλοκομμενο
  • 1 καρότο ψιλοκομμένο
  • λίγο σέλινο
  • 100 γραμμάρια αρακά βρασμένο
  • 300 γραμμάρια μοτσαρέλα
  • παρμεζάνα τριμμένη
  • πιπέρι
  • αλάτι
  • ελαιόλαδο



Εκτέλεση
  • Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και προσθέτουμε τον σολομό ψιλοκομμμένο και μαγειρεύουμε μέχρι να πάρει χρώμα. 
  • Ρίχνουμε τα ντοματάκια και συνεχίζουμε ρίχνοντας το καρότο και το σέλινο, αλάτι, πιπέρι.
  • Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αρκετό νερό, αλατισμένο, για 12 λεπτά περίπου. 
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. 
  • Παίρνουμε ένα πυρέξ αρκετά βαθύ, βάζουμε στον πάτο του πυρέξ λίγη από την κρέμα γάλακτος και ρίχνουμε τα ζυμαρικά μέσα στο πυρέξ. 
  • Στη συνέχεια ρίχνετε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος μέσα στο μείγμα σολομού και ανακατεύουμε μαζί με τα ζυμαρικά. 
  • Προσθέτουμε τη μοτσαρέλα, την παρμεζάνα τριμμένη, τον αρακά και τα ρίχνουμε στο πυρέξ. 
  • Αφού τα ανακατέψουμε λίγο με πιπέρι και παρμεζάνα τριμμένη.
  • Τα βάζουμε στο φούρνο, γύρω στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά τουλάχιστον.


Πηγή - sidagi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου