ΜΕΝΟΥ

Pages

Tortelloni με βοδινό κιμά



Μία μοναδική πρόταση ζυμαρικών από τον Chef  Λαζάρου









Συνταγή : Λαζάρου
Μερίδες  : για 4 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος  :  20 λεπτά περίπου.
Βαθμός Δυσκολίας  :  Εύκολη.


Υλικά
  • 500g tortelloni
  • 900g βοδινός κιμάς
  • 340g μανιτάρια άσπρα, καθαρισμένα και κομμένα σε καρέ
  • 500g κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα
  • 150ml ελαιόλαδο
  • 100g λιαστές τομάτες, κομμένες σε λωρίδες
  • 130g παρμεζάνα τριμμένη
  • 1 κανελόξυλο
  • 8g σκόρδο σε σκόνη
  • 1g κύμινο σε σκόνη
  • 1g πάπρικα γλυκιά
  • 8g αλάτι
  • 22ml αμαρέτο
  • 1 κουτ. σούπας φρέσκος βασιλικός, ψιλοκομμένος


Εκτέλεση
  • Βράζετε για 3 λεπτά τα tortelloni σε αλατισμένο νερό. Αφού βράσουν, τα κρυώνετε σε τρεχούμενο νερό για να σταματήσει ο βρασμός. 
  • Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμύδια, μέχρι να γυαλίσουν. 
  • Προσθέτετε τα μανιτάρια και μαγειρεύετε για 6 λεπτά. Ρίχνετε τις λιαστές ντομάτες και το κανελόξυλο και αφήνετε το μείγμα να μαγειρευτεί άλλα 3 λεπτά. 
  • Προσθέτετε τον κιμά και αφού μαγειρευτεί για άλλα 6 λεπτά, προσθέτετε το αλάτι, το σκόρδο, το κύμινο και την πάπρικα. Μαγειρεύετε για επιπλέον 3 λεπτά και ρίχνετε το αμαρέτο και το φρέσκο βασιλικό. 
  • Τέλος, αφού προθερμάνετε το φούρνο στους 180 οC, απλώνετε τα tortelloni σε μία φόρμα ψησίματος, τα περιχύνετε με τον κιμά και απλώνετε την παρμεζάνα. 
  • Τα βάζετε στο φούρνο και ψήνετε μέχρι να λιώσει το τυρί. Σερβίρετε , γαρνίροντας με λίγο βασιλικό.

Πηγή - kouzinalidl.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου