Συνταγή : Λαζάρου
Μερίδες : για 4 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος : 20 λεπτά περίπου.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 500g tortelloni
- 900g βοδινός κιμάς
- 340g μανιτάρια άσπρα, καθαρισμένα και κομμένα σε καρέ
- 500g κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα
- 150ml ελαιόλαδο
- 100g λιαστές τομάτες, κομμένες σε λωρίδες
- 130g παρμεζάνα τριμμένη
- 1 κανελόξυλο
- 8g σκόρδο σε σκόνη
- 1g κύμινο σε σκόνη
- 1g πάπρικα γλυκιά
- 8g αλάτι
- 22ml αμαρέτο
- 1 κουτ. σούπας φρέσκος βασιλικός, ψιλοκομμένος
Εκτέλεση
- Βράζετε για 3 λεπτά τα tortelloni σε αλατισμένο νερό. Αφού βράσουν, τα κρυώνετε σε τρεχούμενο νερό για να σταματήσει ο βρασμός.
- Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμύδια, μέχρι να γυαλίσουν.
- Προσθέτετε τα μανιτάρια και μαγειρεύετε για 6 λεπτά. Ρίχνετε τις λιαστές ντομάτες και το κανελόξυλο και αφήνετε το μείγμα να μαγειρευτεί άλλα 3 λεπτά.
- Προσθέτετε τον κιμά και αφού μαγειρευτεί για άλλα 6 λεπτά, προσθέτετε το αλάτι, το σκόρδο, το κύμινο και την πάπρικα. Μαγειρεύετε για επιπλέον 3 λεπτά και ρίχνετε το αμαρέτο και το φρέσκο βασιλικό.
- Τέλος, αφού προθερμάνετε το φούρνο στους 180 οC, απλώνετε τα tortelloni σε μία φόρμα ψησίματος, τα περιχύνετε με τον κιμά και απλώνετε την παρμεζάνα.
- Τα βάζετε στο φούρνο και ψήνετε μέχρι να λιώσει το τυρί. Σερβίρετε , γαρνίροντας με λίγο βασιλικό.
Πηγή - kouzinalidl.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου