ΜΕΝΟΥ

Pages

Σπαγγέτι με νούμπουλο και αποξηραμένα μανιτάρια



Μοναδική πρόταση του Κώστα Τσίγκα για ζυμαρικά













Συνταγή : Κώστας Τσίγκας
Μερίδες  : για 4 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος  :  προετοιμασία 10 λεπτά, μαγείρεμα 25 λεπτά, αναμονή 1 ώρα
Βαθμός Δυσκολίας  :  Εύκολη.


Υλικά
  • 500 γρ. σπαγγέτι
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κρεμμύδι μέτριο πολύ ψιλοκομμένο
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 300 γρ. νούμπουλο Κέρκυρας καπνιστό κομμένο σε κύβους
  • 100 γρ. μανιτάρια αποξηραμένα
  • 2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. γλυκού θυμάρι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι ζωμό λαχανικών
  • 1/2 φλιτζάνι κρασί λευκό ξηρό
  • τυρί τριμμένο για το σερβίρισμα

Eκτέλεση
  • Πριν ξεκινήσουμε το μαγείρεμα, βάζουμε τα μανιτάρια μέσα στον ζωμό να μαλακώσουν καλά για μία ώρα. 
  • Βγάζουμε τα μανιτάρια από τον ζωμό και τα κόβουμε σε χοντρά κομμάτια. 
  • Σουρώνουμε σε πολύ λεπτό σουρωτήρι τον ζωμό για να φύγουν τυχόν χώματα από τα μανιτάρια και τον κρατάμε σε ένα μπολ. 
  • Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και όταν τα σουρώσουμε κρατάμε 2 κουταλιές από το νερό τους. 
  • Παράλληλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και προσθέτουμε το νούμπουλο. Το σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ροδίσει καλά για 4 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά. 
  • Προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1 λεπτό. 
  • Βάζουμε στο τηγάνι τα μανιτάρια, το θυμάρι και τον μαϊντανό και σοτάρουμε για 2 λεπτά. 
  • Στη συνέχεια βάζουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε σοτάροντας για επιπλέον 4 λεπτά. 
  • Σβήνουμε με το κρασί και μόλις αυτό εξατμιστεί προσθέτουμε τον ζωμό και τα υγρά από τα μακαρόνια. 
  • Αφήνουμε τη σάλτσα να πάρει βράση μέχρι να γίνει σχετικά παχύρρευστη, όχι όμως πολύ πηχτή. 
  • Βγάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε ελαφρά. 
  • Βάζουμε την κατσαρόλα με τα μακαρόνια στη φωτιά και προσθέτουμε τη σάλτσα. 
  • Ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως με μπόλικο τριμμένο τυρί.


Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου