ΜΕΝΟΥ

Pages

Καλαμαράκια γεμιστά με σπανάκι και ρύζι.


Μία φανταστική συνταγή για το τραπέζι σας.








Συνταγή :Sidagi.gr
Μερίδες  : για 2-4 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος  :  30 λεπτά
Βαθμός Δυσκολίας  :  Μέτρια.




Υλικά
  • 2 κουταλιές της σούπας σταφίδα μαύρη
  • 1/3 φλιτζάνι τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
  • 2 κουταλιές της σούπας άνηθος
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού τριμμένη ντομάτα
  • λίγο επιπλέον ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κιλό φρέσκο σπανάκι
  • φρεκοτριμμένο πιπέρι
  • 4 μεγάλα καλαμάρια καθαρισμένα
  • 1/4 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ρύζι Καρολίνα


Εκτέλεση
  • Στο νεροχύτη καθαρίζουμε πολύ καλά τα καλαμάρια. Σε ξύλο κοπής ψιλοκόβουμε τα πλοκάμια και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε με τα υπόλοια υλικά και προσθέτουμε το σπανάκι και ζεματάμε μέχρι να μαραθεί. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα πλοκάμια και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά ακόμη.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε το ρύζι, τη σταφίδα και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε 2 λεπτά, να εξατμιστεί το αλκοόλ, και ρίχνουμε 1 1/2 φλ. τσαγιού νερό. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε τον άνηθο. Μαγειρεύουμε το ρύζι μέχρι να τραβήξει τα υγρά του.
  • Γεμίζουμε τα καλαμάρια με ένα κουταλάκι του γλυκού και κλείνουμε καλά με οδοντογλυφίδα. Τα βάζουμε μέσα σε ένα πυρέξ.
  • Περιχύνουμε τα καλαμάρια με τη ντομάτα και λίγο ελαιόλαδο. Ψήνουμε το φαγητό στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά σκεπασμένο και για άλλα 15 λεπτά ξεσκέπαστο. Σερβίρουμε με λαγάνα.

Πηγή - sidagi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου