ΜΕΝΟΥ

Pages

Κομπόστα μήλο


Μοναδικές προτάσεις από τον Στέλιο Παρλιάρο












Συνταγή : Στέλιος Παρλιάρος
Μερίδες  : για 4 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος  :  προετοιμασία 30 λεπτά, αναμονή περίπου 2 ώρες.
Βαθμός Δυσκολίας  :  Εύκολη.


Υλικά
  • 4 μεγάλα και σφιχτά κόκκινα μήλα
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 2 ξυλάκια κανέλας


Εκτέλεση

  • Καθαρίζουμε τα μήλα και κόβουμε το κάθε ένα σε 8 κομμάτια. 
  • Τα τοποθετούμε σε μία κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη τις κανέλες και τα σκεπάζουμε με νερό (όχι πολύ). 
  • Τα βάζουμε να βράσουν έως ότου μαλακώσουν ελαφρώς τα μήλα (όχι τόσο που να διαλύονται – θέλουμε να «κρατάνε» στο δόντι). 
  • Αφήνουμε να κρυώσουν, τα μοιράζουμε σε μπολ, προσθέτοντας και το σιρόπι, και τα βάζουμε να δροσίσουν στο ψυγείο, πριν σερβίρουμε.


Πηγή - www.steliosparliaros.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου