ΜΕΝΟΥ

Pages

Σούπα βελουτέ σπανάκι με σουτζούκι


Ένα σουτζούκι από τον Μιράν απογειώνει την γεύση της  καταπληκτικής σούπας με σπανάκι του σεφ Παπανδρέου.


 








Συνταγή : Gοurmed.gr
Μερίδες : για 4 μερίδες
Απαιτούμενος Χρόνος :  προετοιμασία 20 λεπτά, μαγείρεμα 30 λεπτά.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 1,5 κιλό σπανάκι πλυμένο και καθαρισμένο
  • 3 πατάτες
  • 1 κουταλιά βούτυρο
  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ξερό χοντροκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο κομμένες στα τέσσερα
  • Ξύσμα από μισό λεμόνι
  • 1½ λίτρο ζωμό λαχανικών
  • 100 γραμμάρια κρέμα τυριού
  • 200 γραμμάρια σουτζούκι Μιράν
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Εκτέλεση
  • Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το σουτζούκι σε μικρά κομμάτια.
  • Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά.
  • Σοτάρετε το σουτζούκι για 2-3 λεπτά να βγάλει τα αρώματα του και το τοποθετείτε σε ένα μπολ.
  • Τοποθετείτε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και προσθέτετε το ελαιόλαδο και το βούτυρο.
  • Σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει και προσθέτετε το σκόρδο και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύετε για ένα λεπτό.
  • Στην συνέχεια προσθέτετε το σπανάκι και το σοτάρετε για 3-4 λεπτά μέχρι να μαραθεί.
  • Συνεχίζετε προσθέτοντας τις πατάτες κομμένες σε μικρά κομμάτια και περιχύνετε με τον ζωμό.
  • Σιγοβράζετε για 15-17 λεπτά και στην συνέχεια αφαιρείτε λίγο από το υγρό σε ένα μπολ στην άκρη και το κρατάτε.
  • Περνάτε την σούπα από το μίξερ η ένα μπλέντερ και την τοποθετείτε πάλι μέσα στην κατσαρόλα.
  • Εάν είναι πολύ πηχτή και την θέλετε πιο αραιή μπορείτε να προσθέτετε από το ζουμί που έχετε κρατήσει στο μπολ.
  • Σερβίρετε σε βαθιά ατομικά λευκά μπολ προσθέτοντας μια κουταλιά κρέμα τυριού και από πάνω το σοταρισμένο σουτζούκι.

Πηγή - gourmed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου