ΜΕΝΟΥ

Pages

Πικάντικο ψητό κατσικάκι με κύμινο


Το κατσικάκι αυτό είναι τόσο μαλακό και γευστικό που δε χρειάζεται τίποτε άλλο. Μάλιστα αν θέλετε, μπορείτε να τριπλασιάσετε την ποσότητα μυρωδικών, ώστε να καλύψετε όλη την επιφάνεια του κρέατος 








Συνταγή : Gourmed.gr
Μερίδες  : για 4-6 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος  :  4-5 ώρες
Βαθμός Δυσκολίας  :  Μέτρια.


Υλικά
  • μπουτάκι από κατσικάκι μικρό
  • 2 κ.σ. κύμινο
  • 5 σκελίδες σκόρδο
  • 1 καυτερή πιπεριά κομμένη σε δακτυλίδια
  • extra παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. θυμάρι
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150° C.
  • Ζεσταίνουμε το αντικολλητικό τηγανάκι σε δυνατή φωτιά και μόλις κάψει καβουρδίζουμε το κύμινο μέχρις ότου πάρει ένα χρυσοκάστανο χρώμα και αποδώσει τα αρώματά του.
  • Καθαρίζουμε τις σκελίδες του σκόρδου, αφήνοντας τους τον τελευταίο φλοιό, τοποθετούμε μέσα σε αλουμινόχαρτο μαζί με την πιπεριά, περιχύνουμε με λίγο λάδι, αλατίζουμε, σφραγίζουμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 15 λεπτά.
  • Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 100° C και ψήνουμε για άλλα 40 λεπτά. [Δε σβήνουμε το φούρνο, τον κρατάμε ζεστό στους 220° C]
  • Πιέζουμε τις σκελίδες του σκόρδου για να βγει ο πουρές και πολτοποιούμε σε μικρό μίξερ μαζί με την πιπεριά, το καβουρδισμένο κύμινο, θυμάρι και αλάτι.
  • Πλένουμε και σκουπίζουμε καλά το κρέας.
  • Χαράζουμε στο μπουτάκι μικρές τρύπες με το μαχαίρι και τις γεμίζουμε με το μείγμα μυρωδικών. Όσο περισσέψει το απλώνουμε στην επιδερμίδα του κρέατος. Σκεπάζουμε το μπουτάκι και αφήνουμε στο ψυγείο όλη τη νύχτα.
  • Αλείφουμε με λάδι ένα ταψάκι και το μπουτάκι. Ψήνουμε για 15 λεπτά.
  • Αναποδογυρίζουμε, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 150° C και ψήνουμε τουλάχιστον για άλλες 2½ - 3 ώρες, μέχρι δηλαδή το κρέας να γίνει πολύ μαλακό.
  • Κλείνουμε το φούρνο, ανοίγουμε την πόρτα του και αφήνουμε το κατσικάκι να "σταθεί" για 10 λεπτά πριν το κόψουμε.

Tips
  • Αν επιλέξετε να ψήσετε πατάτες μαζί με το κατσίκι, κόψτε τις σε σχετικά μεγάλα κομμάτια στα 4 για να μη λιώσουν κατά το ψήσιμο.

Πηγή - gourmed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου