ΜΕΝΟΥ

Pages

Δίχρωμο ψωμί με κιτρινόριζα και παντζάρι, απο τον Ανδρέα Λαγό



Μία καταπληκτική συνταγή από τον Ανδρέα Λαγό που θα σας ενθουσιάσει.









Συνταγή : Ανδρέας Λαγός
Μερίδες  : για 10 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος  :  προετοιμασία 50 λεπτά
Βαθμός Δυσκολίας  :  Εύκολη.




Υλικά
  • 120 ml. γάλα
  • 350 ml νερό
  • 50 γρ. νωπή μαγιά
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 30 γρ. βούτυρο
  • 1 αβγό ελαφρώς χτυπημένο
  • 300 γρ. αλεύρι μαλακό
  • 500 γρ. αλεύρι σκληρό
  • Αλάτι 20 γρ.
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1/4 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. κουρκουμά ή κιτρινόριζα
  • 2 παντζάρια μεγάλα, καθαρισμένα και τριμμένα


Εκτέλεση
  • Ζεσταίνουμε ελαφρώς το νερό και το γάλα, θέλουμε να είναι χλιαρά.
  • Ρίχνουμε τα υγρά μέσα σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε τη μαγιά, τη ζάχαρη και το βούτυρο.
  • Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσουν και στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
  • Ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη που να μην κολλάει. Ίσως χρειαστεί λίγο περισσότερο αλεύρι σκληρό.
  • Λαδώνουμε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ και αδειάζουμε τη ζύμη.
  • Απλώνουμε το ζυμάρι σε όλη την επιφάνεια της φόρμας και την χαράζουμε με ένα μαχαίρι.
  • Σκεπάζουμε την φόρμα με μια καθαρή πετσέτα και την αφήνουμε σε ζεστό περιβάλλον για να φουσκώσει.
  • Στη συνέχεια ψήνουμε στους 1750 C για 40-45 λεπτά περίπου, μέχρι ξεροψηθεί εξωτερικά και να ψηθεί εσωτερικά. Θα πρέπει να βάλουμε ένα μαχαίρι στο κέντρο του ψωμιού και να βγαίνει καθαρό.


Πηγή - cookbox.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου