ΜΕΝΟΥ

Pages

Φασόλια με χοιρινό και λουκάνικα

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Βασίλης Καλλίδης
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 15΄, Αναμονή 3 ώρες, Μαγείρεμα 1½ ώρα.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬


Συστατικά
  • 500 γρ. φασόλια λευκά μέτρια
  • 1 κιλό χοιρινό από σπάλα ή λαιμό κομμένο σε μερίδες
  • 2 λουκάνικα από αγριογούρουνο ή απλά χοιρινά
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 πράσο κομμένο σε ροδέλες
  • 1 καρότο κομμένο σε φετάκια
  • 2-3 κλωνάρια σέλινο χοντροκομμένο
  • 1 φλιτζάνι λάδι
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 πρέζα ζάχαρη

Τρόπος παρασκευής
  • Αφήνουμε τα φασόλια να μουλιάσουν σε νερό της βρύσης όλο το βράδυ ή για 3 ώρες τουλάχιστον.
  • Τα βράζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα με άφθονο νερό για μία ώρα περίπου (να κρατάνε λίγο).
  • Αχνίζουμε το χοιρινό με το κρεμμύδι και το ελαιόλαδο σε μια άλλη κατσαρόλα μέχρι να σφίξει το κρέας.
  • Aλατοπιπερώνουμε και καλύπτουμε το κρέας με ζεστό νερό.
  • Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για μία ώρα περίπου, μέχρι να μαλακώσει.
  • Προσθέτουμε στο κρέας τα βρασμένα φασόλια (σουρωμένα), το πράσο, το καρότο, το σέλινο, τα δαφνόφυλλα, τη ζάχαρη και τον πελτέ (αραιωμένο σε λίγο νερό).
  • Kόβουμε τα λουκάνικα σε ροδέλες και τα ροδίζουμε σε στεγνό τηγάνι.
  • Πετάμε το περιττό λίπος και τα ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα.
  • Aνακατεύουμε προσεκτικά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να βράσει σε χαμηλή φωτιά για μισή ώρα περίπου, μέχρι να μελώσει η σάλτσα του.

Πηγή - cookbook.gr
(Ο σύνδεσμος στο site δεν υφίσταται ποια, έλεγχος 22/03/2020)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου