ΜΕΝΟΥ

Pages

Μπρουσκέτα με λιαστή ντομάτα και μοτσαρέλα



Ένα ορεκτικό για όλες τις ώρες,









Συνταγή : Coocbox
Μερίδες  : για 12 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος  :  15 λεπτά
Βαθμός Δυσκολίας  :  Εύκολη.




Υλικά
  • 150 γρ. ντοματίνια ψιλοκομμένα
  • 3 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
  • 60 ml. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο
  • Αλάτι 1/4 κ.γ.
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι 1/4 κ.γ.
  • 6 φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα
  • 1 μπαγκέτα
  • 100 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη

Εκτέλεση
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Σε ένα μεγάλο μπόλ ανακατεύουμε τα ντοματίνια με τις λιαστές ντομάτες, το σκόρδο, το λάδι, το ξύδι, το βασιλικό, αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε το μίγμα για 10 λεπτά ώστε να αναμιχθούν τα αρώματα.
  • Κόβουμε τη μπαγκέτα σε λεπτές φέτες τις οποίες βάζουμε σε ένα ταψί.
  • Ψήνουμε τις φέτες της μπαγκέτας στο φούρνο για 5-10 λεπτά μέχρι να πάρουν ελαφρώς χρώμα και να γίνουν τραγανές.
  • Βγάζουμε το ταψί απο το φούρνο και μοιράζουμε το μίγμα με τις ντομάτες στις τραγανές φέτες της μπαγκέτας. Πασπαλίζουμε την καθεμία με τη μοτσαρέλα και ψήνουμε ξανά στο φούρνο για 3-4 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί.

Πηγή - cookbox.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου