ΜΕΝΟΥ

Pages

Σούπα με αχλάδια και μπλε τυρί


Η πολύ παλιά έκφραση "μεταξύ τυρού και αχλαδίου" που αφορά τα πράγματα που λέγονται προς το τέλος ενός πλούσιου γεύματος, μου έδωσε την έμπνευση γι αυτή τη σούπα.








Συνταγή : Gourmed.gr
Μερίδες  : για 4-6 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος  :  προετοιμασία 10 λεπτά, συνολικά 60 λεπτά.
Βαθμός Δυσκολίας  :  Εύκολη.


Υλικά
  • 4 μεγάλες πατάτες κομμένες σε μικρά κομμάτια
  • 1lt ζωμό σπιτικό από κοτόπουλο
  • 1 μικρό καρότο κομμένο κυβάκια
  • 1/8 κ.γλ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • 1/2 κ.σ. φρεσκοκομμένο φασκόμηλο και θυμάρι
  • 6 φέτες μπέικον
  • 1 κ.σ. βούτυρο φρέσκο αγελάδας
  • 1 σκελίδα σκόρδο καθαρισμένη
  • 5 αχλάδια καθαρισμένα κομμένα σε κομμάτια
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 2 κ.γλ. αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1/2 φλ. κρέμα χαμηλών λιπαρών
  • τρίμμα ροκφόρ - όση ποσότητα θέλετε


Εκτέλεση
  • Σε μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά τσιγαρίζουμε το μπέικον μέχρι να χρυσίσει.
  • Αφαιρούμε και το ακουμπάμε σε αποροφητικό χαρτί. Ψιλοκόβουμε.
  • Κρατάμε μόνο μια κουταλιά από το λίπος που έχει μείνει στην κατσαρόλα, και προσθέτουμε το βούτυρο.
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι, χαμηλώνουμε την θερμοκρασία κι αφήνουμε να μαλακώσει μέχρι να γίνει διάφανο.
  • Προσθέτουμε τις πατάτες, το καρότο και το σκόρδο κι αφήνουμε να βράσει για 15 λεπτά ακόμα.
  • Ρίχνουμε μέσα τα αχλάδια, το μέλι, μοσχοκάρυδο, φασκόμηλο, θυμάρι, αλατοπιπερώνουμε, κι ανακατεύουμε να γλασαριστούν όλα τα υλικά.
  • Βάζουμε και τον ζωμό κι αφήνουμε να βράσει η σούπα για 10-15 λεπτά ακόμα, ανάλογα με την ποιότητα της πατάτας.
  • Πολτοποιούμε με ραβδομπλάντερ κι αν θέλουμε πιο βελούδινη υφή, περνάμε κι από λεπτή σίτα.
  • Προσθέτουμε την κρέμα, ανακατεύουμε, δοκιμάζουμε το αλάτι, γαρνίρουμε με το μπέικον και το ροκφόρ και σερβίρουμε.


Tips
  • Μπορείτε να βάλετε γκοργκοντζόλα αντί για ροκφόρ, αν την προτιμάτε.

Πηγή - gourmed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου