ΜΕΝΟΥ

Pages

Πανακότα με γάλα καρύδας & φρούτα του πάθους.


Μοναδικό επιδόρπιο για να ενθουσιάσετε τους φίλους σας.











Συνταγή : Xρόνης Δαμαλάς
Μερίδες  : 
Απαιτούμενος Χρόνος  :  
Βαθμός Δυσκολίας  :  Εύκολη.



Υλικά
  • 250 ml Arla κρέμα γάλακτος
  • 400 ml γάλα καρύδας Oriental Express
  • 250 ml γάλα
  • 20 γρ. ζελατίνες
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. ταπιόκα
  • 4 φρούτα του πάθους
  • 2 κ.σ. μέλι
  • Ξύσμα από 1 λάιμ
  • 2 πορτοκάλια
  • Φύλλα δυόσμου


Εκτέλεση
  • Βράζουμε μισό λίτρο νερό σε ένα κατσαρολάκι. Προσθέτουμε σιγά σιγά την ταπιόκα, για να μην κολλήσει, και την βράζουμε για 10 περίπου λεπτά. Έπειτα την σουρώνουμε και την ξεπλένουμε καλά.
  • Μουλιάζουμε τις ζελατίνες σε κρύο νερό.
  • Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα καρύδας και το γάλα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το ξύσμα λάιμ, τις ζελατίνες στραγγισμένες, την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε.
  • Μοιράζουμε την κρέμα σε ποτήρια και την βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες, μέχρι να πήξει.
  • Βάζουμε σε ένα μπολ την βρασμένη ταπιόκα, προσθέτουμε τα φρούτα του πάθους, το χυμό πορτοκάλι, το μέλι, το φιλέτο πορτοκαλιού και ανακατεύουμε.
  • Σερβίρουμε την πανακότα με την ταπιόκα, προσθέτουμε φύλλα δυόσμου και φρούτα του πάθους.


Πηγή - Chef On Air

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου