ΜΕΝΟΥ

Pages

Οσπρια στη χύτρα για σαλάτα



Μία πρόταση από την Ελένη Ψυχούλη για το μεσημεριανό σας γευμα.









Συνταγή : Ελένη Ψυχούλη (ημ. προβολής Chef on air 9/2/15)
Μερίδες  : για 2-4 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος  :  
Βαθμός Δυσκολίας  :  Εύκολη.


Υλικά
  • 1 φλ. μουλιασμένα ρεβίθια
  • 1 φλ. μαυρομάτικα φασόλια
  • 2 φλ. φασολάκια στρογγυλά, φρέσκα ή κατεψυγμένα
  • 90 γρ. σαλάμι αέρος με πιπέρια Ifantis
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 2 σκελ. σκόρδο
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης
  • 10 ντοματίνια
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 αβοκάντο
  • Ξύσμα & χυμό από ½ λεμόνι
  • 1 ματσ. μαϊντανό
  • 1 κ.γ. κόλιανδρο σπασμένο
  • Αλάτι-πιπέρι

Για τη σος:
  • 5-6 κ.σ. βαλσαμικό ξίδι κλασικό Κalamata Papadimitriou
  • 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Χυμό από ½ λεμόνι
  • Αλάτι


Εκτέλεση
  • Βάζουμε στη χύτρα με αλατισμένο νερό τα μουλιασμένα ρεβίθια, τα μαυρομάτικα φασόλια, τις σκελίδες σκόρδου και τη δάφνη.
  • Κλείνουμε και μαγειρεύουμε στο πρόγραμμα κοτόπουλο, για 13-15 λεπτά, από τη στιγμή που θα σφυρίξει η χύτρα.
  • Βράζουμε για 2 λεπτά τα φασολάκια. Έπειτα τα σουρώνουμε και ρίχνουμε κρύο νερό, για να διατηρήσουν το πράσινο χρώμα τους.
  • Κόβουμε το σαλάμι αέρος με τα πιπέρια σε μικρές φέτες.
  • Ψιλοκόβουμε την πιπεριά Φλωρίνης και το κρεμμύδι.
  • Κόβουμε τα ντοματίνια στα τέσσερα.
  • Κόβουμε σε φέτες το αβοκάντο και τις περιχύνουμε με χυμό λεμονιού.
  • Βάζουμε σε ένα μπολ, τα βρασμένα μαυρομάτικα φασόλια, τα ρεβίθια, την πιπεριά Φλωρίνης, τα ντοματίνια, το κρεμμύδι, το αβοκάντο και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα βρασμένα φασολάκια, το σαλάμι αέρος με τα πιπέρια και αλατίζουμε.
  • Γαρνίρουμε με μαϊντανό ψιλοκομμένο και με κόλιανδρο σπασμένο.

Για τη σος:
  • Βάζουμε σε ένα μπολ το βαλσαμικό ξίδι, αλάτι, το ελαιόλαδο, το χυμό λεμόνι και ανακατεύουμε.
  • Περιχύνουμε με τη σος τη σαλάτα. Πασπαλίζουμε από πάνω με ξύσμα λεμονιού και αλατίζουμε.

Πηγή - Chef On Air

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου