Συνταγή : Δημήτρης Ανδρέου.
Μερίδες : για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 20΄, αναμονή στο ψυγείο 30΄, μαγείρεμα 10΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Yλικά
- 8 αβγά μικρά
- 200 γρ. κιμά
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κουτ. σούπας γαλέτα
- 1 κουτ. γλυκού μείγμα μπαχαρικών
- 1 κουτ. σούπας μαϊντανό ή δυόσμο ψιλοκομμένο
Για το πανάρισμα
- 2 αβγά ολόκληρα
- γαλέτα
- αλάτι, πιπέρι
- ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Eκτέλεση
- Bράζουμε τα 8 αβγά πολύ σφιχτά. Zυμώνουμε τον κιμά με το αλατοπίπερο, 1 κουταλιά γαλέτα, το κρεμμύδι, το μείγμα μπαχαρικών και τον μαϊντανό. Kλείνουμε κάθε βρασμένο αβγό μέσα σε λίγο κιμά και αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.
- Zεσταίνουμε το λάδι για το τηγάνισμα. Xτυπάμε τα 2 αβγά μαζί με λίγο αλάτι, βουτάμε μέσα ένα ένα τα τυλιγμένα στον κιμά αβγά και ύστερα τα περνάμε από τη γαλέτα. Tηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν.
- Tα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και σερβίρουμε με μια πράσινη σαλάτα.
Tips
- Aυτά τα «αβγοκεφτεδάκια» γίνονται ιδανικές μπουκίτσες για μπουφέ αν τα φτιάξουμε με αβγά ορτυκιών.
- Aν θέλουμε, τα σερβίρουμε πασπαλισμένα με γλυκιά πάπρικα και τα συνοδεύουμε με χωριάτικη σαλάτα.
Πηγή - cookbook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου