¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Ελένη Ψυχούλη
Μερίδες : Για 2 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : ??΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
- 2 χοιρινές μπριζόλες λαιμού
- 2 κύβοι ζωμού λαχανικών Knorr
- ½ φλ. ελαιόλαδο Άλτις
- Πράσινη σαλάτα
- Αγουρέλαιο Άλτις
- Χοντρό αλάτι
Τρόπος παρασκευής
- Τρίβουμε μέσα σε ένα μπολ τους δυο κύβους ζωμού λαχανικών.
- Προσθέτουμε ελαιόλαδο και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθούν.
- Αλείφουμε τις μπριζόλες με το μείγμα.
- Αν δεν βιαζόμαστε, τις μαρινάρουμε στο μείγμα για 15 λεπτά.
- Βάζουμε το τηγάνι στη φωτιά και όταν κάψει καλά, βάζουμε τις μπριζόλες να τηγανιστούν με το λάδι που έχουν πάνω τους.
- Τις αφήνουμε να θωρακιστούν 2-3 λεπτά, από καθε πλευρά.
- Για περισσότερη νοστιμιά ρίχνουμε στο τηγάνι και την μαρινάδα που περίσσεψε. Σβήνουμε με μισό λεμόνι.
- Φτιάχνουμε στα γρήγορα μια σαλάτα: Χοντροκόβουμε ότι πρασινάδα έχει το ψυγείο μας (σπανάκι, σέσκουλα, άνηθο, μαιντανό, βασιλικό, μυρώνια, καυκαλήθρες κ.τ.λ.).
- Προσθέτουμε χοντρό αλάτι, αγουρέλαιο για άρωμα και ½ λεμόνι.
- Ανακατεύουμε με τα χέρια. Έτοιμο! Ένα ολοκληρωμένο γεύμα στη στιγμή!
Πηγή - chefonair.gr