¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Ιωσήφ Μπεϊντάρη
Μερίδες : Για 1-2 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : ??΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
- 1 στήθος κοτόπουλου
- 300 γρ. γιαούρτι σακούλας ή στραγγιστό
- 2 κ.σ. μουστάρδα Hellmann’s Mild
- ½ κρεμμύδι
- Χυμό από ½ λεμόνι
- ½ ποτ. λευκό κρασί
- Ελαιόλαδο Άλτις
- 1 κ.γ. κάρυ
- Αλάτι - πιπέρι
Τρόπος παρασκευής
- Κόβουμε το κοτόπουλο σε λωρίδες.
- Σε ένα τηγάνι βάζουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και το σοτάρουμε αρχικά σε δυνατή και μετά σε χαμηλή φωτιά.
- Όταν είναι σχεδόν έτοιμο, σβήνουμε με το λευκό κρασί.
- Αν χρειάζεται επιπλέον μαγείρεμα, προσθέτουμε λίγο νερό και περιμένουμε να ελαττωθούν τα υγρά στο ελάχιστο.
- Μετά, κατεβάζουμε το κοτόπουλο από την φωτιά και περιμένουμε λίγο, μέχρι να πέσει η θερμοκρασία του τηγανιού.
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.
- Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τη μουστάρδα, το κάρυ, το χυμό λεμονιού, ελαιόλαδο, αλάτι – πιπέρι και ανακατεύουμε.
- Μόλις πέσει η θερμοκρασία του τηγανιού προσθέτουμε τη σάλτσα με το γιαούρτι, ανακατεύουμε ελαφρώς και σερβίρουμε.
Πηγή - chefonair.gr