ΜΕΝΟΥ

Pages

Κοτόπουλο φιλέτο με σάλτσα γιαουρτι - μουσταρδα

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Ιωσήφ Μπεϊντάρη
Μερίδες : Για 1-2 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : ??΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬

Συστατικά
  • 1 στήθος κοτόπουλου
  • 300 γρ. γιαούρτι σακούλας ή στραγγιστό
  • 2 κ.σ. μουστάρδα Hellmann’s Mild
  • ½ κρεμμύδι
  • Χυμό από ½ λεμόνι
  • ½ ποτ. λευκό κρασί
  • Ελαιόλαδο Άλτις
  • 1 κ.γ. κάρυ
  • Αλάτι - πιπέρι

Τρόπος παρασκευής
  • Κόβουμε το κοτόπουλο σε λωρίδες.
  • Σε ένα τηγάνι βάζουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και το σοτάρουμε αρχικά σε δυνατή και μετά σε χαμηλή φωτιά.
  • Όταν είναι σχεδόν έτοιμο, σβήνουμε με το λευκό κρασί.
  • Αν χρειάζεται επιπλέον μαγείρεμα, προσθέτουμε λίγο νερό και περιμένουμε να ελαττωθούν τα υγρά στο ελάχιστο.
  • Μετά, κατεβάζουμε το κοτόπουλο από την φωτιά και περιμένουμε λίγο, μέχρι να πέσει η θερμοκρασία του τηγανιού.
  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τη μουστάρδα, το κάρυ, το χυμό λεμονιού, ελαιόλαδο, αλάτι – πιπέρι και ανακατεύουμε.
  • Μόλις πέσει η θερμοκρασία του τηγανιού προσθέτουμε τη σάλτσα με το γιαούρτι, ανακατεύουμε ελαφρώς και σερβίρουμε.

Πηγή - chefonair.gr