¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Ελένη Ψυχούλη
Μερίδες : ??.
Απαιτούμενος Χρόνος : ??΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
- Ζύμη Κουρού
- 2 φιλέτα κοτόπουλο
- 1 κ.γ. μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
- 1 σφηνάκι λευκό κρασί
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 6 πιπεριές Φλωρίνης
- ½ ματσ. μαϊντανό
- 1 κ.γ. ρίγανη
- ½ κεσ. μανιτάρια
- 1 κεσ. στραγγιστό γιαούρτι
- 4 αβγά
- 1 ½ φλ. τριμμένη γραβιέρα
- 5 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις
- Αλάτι & πιπέρι
Τρόπος παρασκευής
- Κόβουμε το στήθος κοτόπουλου σε κυβάκια και το αλατίζουμε.
- Το σοτάρουμε με λιγο ελαιόλαδο 5-6 λεπτά, σε πολύ δυνατή φωτιά.
- Πασπαλίζουμε με μίγμα μπαχαρικών.
- Ρίχνουμε στο τηγάνι και τις κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης, κομμένες σε μπαστουνάκια.
- Επίσης, ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο.
- Σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν.
- Τα μανιτάρια τα ρίχνουμε στο τέλος, γιατί βγάζουν πολλά υγρά και θα έκαναν τα σοταρισμένα υλικά σούπα!
- Αλατοπιπερώνουμε και μόλις ψηθούν σβήνουμε με λίγο κρασί.
- Όταν εξατμιστεί και δώσει τα αρώματα του στα λαχανικά το κατεβάζουμε από την φωτιά.
- Προσθέτουμε ρίγανη και ψιλοκομμένο μαιντανό.
- Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει. Ο κανόνας λέει ότι ποτέ δεν ρίχνουμε ζεστή γέμιση στην τάρτα, γιατί λασπώνει η ζύμη.
- Χτυπάμε σε ένα μπολ το γιαούρτι (αντί για κρέμα γάλακτος) με τον μαϊντανό, το τυρί και τα αβγά.
- Λαδώνουμε την ταρτιέρα, στρώνουμε τη ζύμη και απλώνουμε το μείγμα.
- Περιχύνουμε με το μίγμα των αβγών. Το απλώνουμε να πάει παντού.
- Διπλώνουμε τις άκρες της ζύμης.
- Ψήνουμε σε ζεστό φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει η ζύμη, περίπου μισή ώρα.
Πηγή - chefonair.gr